Hyundai i20 Active este un crossover derivat din modelul de oras i20, care la prima vedere arata precum o echipare de top a acestuia, chiar daca este mai inalt cu 2 cm si vine cu o serie de elemente care il fac sa para mai impunator.

Hyundai i20 Active

Comparativ cu i20, crossover-ul i20 Active are alte setari la suspensie, o pozitie mai inalta la volan, bare transversale pe plafon, bandouri laterale pe usi, elemente decorative din plastic la pasajele rotilor, un capac sportiv pentru rezervor si scuturi decorative fata - spate, asemeni SUV-urilor echipate pentru off-road. Alte dotari pe care le gasim pe i20 Active sunt pedalele din aluminiu si luminile cornering.

Hyundai i20 Active

Motorizari si preturi Hyundai i20 Active

In Romania, Hyundai i20 Active este disponibil cu un singur propulsor, motorul Kappa de 1.0 litri T-GDi cu injectie directa, in trei cilindri turbo, care dezvolta 100 CP la 4.500 rpm si un cuplu maxim de 172 Nm la 1.500 - 4.000 rpm.

i20 Active are in Germania si motorizarile de 1 litru benzina 120 CP si 1,4 litri diesel 90 CP.

Pretul Hyundai i20 Active in Romania este de 16.860 euro cu TVA, iar prin programul Rabla de 12.660 euro cu TVA.

Hyundai i20 Active

Cat consuma i20 Active 100 CP

Motorizarea de 1 litru benzina 100 CP este foarte economica daca esti atent cu pedala de acceleratie. In oras, i20 Active a inregistrat un consum in jur de 10 litri la 100 km cand am condus sportiv si sub 8 litri cand am adoptat un stil de condus relaxat, cu schimbari de trepte sub 2.000 de ture. O contributie la aceste cifre a avut-o sistemul Start/Stop, care opreste motorul cand stam la semafor si il reporneste la apasarea ambreiajului.

Spre deosebire de alte sisteme Start/Stop, cel de pe i20 Active iti poate face uneori surprize. Daca dupa ce s-a oprit motorul, apesi imediat ambreiajul vei observa ca ai luat prin surprindere sistemul si masina nu porneste. Va trebui sa iei piciorul de pe ambreiaj si sa il apesi din nou si masina va reporni.

In afara orasului, i20 Active cu propulsorul pe benzina si transmisie manuala cu 5 trepte are 2.000 de ture la 80 km/h si un consum de 4,5 litri.

Am condus masina pe DN1 pana la Sinaia, iar consumul afisat a fost de 5 litri. La intoarcerea spre Bucuresti am resetat din nou computerul de bord pentru a afla cat consuma motorul de 1 litru in conditiile in care drumul este la coborare. Consumul a fost destul de mic, 3,8 litri la 100 km.

Acest propulsor de 1 litru a fost proiectat pentru piata europeana la Centrul Tehnic Hyundai Motor din Germania si este primul dintr-o noua generatie de propulsoare de mici dimensiuni, cu turbo compresor, care dispune de un sistem nou de racire.

Hyundai i20 Active

Interiorul noului i20 Active este spatios, luminos si cu materiale placute in zonele de contact. Volanul, schimbatorul de viteze si zona de sprijin de pe usa sunt din piele sau plastice moi. In ceea ce priveste confortul, masina este bine izolata fonic, motorul este silentios, iar la trecerea peste linii de tramvai suspensia nu lasa pasagerii sa simta disconfortul.

Dotari Hyundai i20 Active

Modelul vine in standard cu sase airbaguri (doua frontale, doua laterale si doua cortina, care asigura protectia de jur imprejurul habitaclului), inchidere centralizata cu telecomanda si computer de bord.

Pe lista de dotari sunt sistemul de asistenta la pornirea in rampa (HAC), sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope (TPMS), faruri cu functie de iluminare in viraje, sistem de avertizare la franare de urgenta, senzori de parcare cu spatele si sistemul de management al stabilitatii vehiculului (VSM).

Hyundai i20 Active

Hyundai i20 este la a doua generatie si este asamblat in fabricile Chennai, India si İzmit, Turcia. Mai multe informatii despre Hyundai i20 Active sunt disponibile aici.

Date tehnice Hyundai i20 Active 1.0 T-GDI 100CP :

Motor: 998 litri benzina
Transmisie manuala cu 5 trepte
Putere maxima (cp/rpm) 100 / 4500
Cuplu maxim Nm (rpm) 172 (1500 - 4000)
Viteza maxima (km/h) 176
Acceleratie (0-100km/h) 10,9
Consum mixt (l/100 km): 4,8
Capacitate rezervor: 50 litri
Volum portbagaj litri: 326
Lungime: 4,06 metri
Latime: 1,76 metri
Inaltime: 1,52 metri
Emisii CO2 g/km: 110 g/km
Masa proprie (kg) 1.160

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri