Camera de filmat din masina este o dotare ce si-a dovedit utilitatea intr-o multime de scenarii, atat din cele tensionate si suparatoare cat si din cele placute si relaxante. Pentru ca, sa nu uitam, o camera auto inregistreaza nu doar depasirile periculoase si incidentele din trafic, ci si caprioara care ti-a trecut prin fata masinii cand erai in vacanta, peisajele incredibile pe care le-ai vazut cand ai facut turul Europei sau rasaritul soarelui cand mergi catre est.

Oricare ar fi situatia, in mod cert esti mai relaxat la volan stiind ca ai mereu martorul video la post. Realitatea nu are functia de replay. Camera, da.

Camerele auto sunt responsabile si pentru o mare parte din continutul video de pe Youtube si Facebook, unde gasim compilatii de road rage si accidente, aparute in diferite contexte. De exemplu, camerele auto sunt foarte populare in Rusia, unde lipsa increderii in autoritati ii determina pe soferi sa-si instaleze camere ca sa-si poata dovedi nevinovatia in cazul unui incident. Asa se explica numarul mare de clipuri de pe Internet cu traficul din Rusia: nu sunt neaparat mai multe accidente acolo, dar pur si simplu sunt mai multe masini care folosesc camere auto.

Ca specificatii tehnice generale, cele mai multe camere auto de pe piata sunt HD, au senzor de impact, senzor de miscare si vedere nocturna, deci acopera cam toate scenariile in care ai putea avea nevoie de un martor video. Stocarea se face pe card de memorie, iar bateria tine doar cateva minute, aceste camere fiind de regula alimentate la bricheta masinii sau USB. Iata deci 10 camere auto care s-au remarcat pe piata ca lideri de vanzari in magazinele de specialitate si care au obtinut un rating bun din partea clientilor.

Camera auto Prestigio Road Runner 560, HD

Camera auto

Este o camera full HD, cu ecran de 3 inch si unghi de filmare 170 de grade. Rezolutia per frame este de 1920 x 1080, asa ca prinde detalii suficiente chiar si pe timp de noapte. Designul este clasic si destul de elegant, amintind de un aparat foto compact.

Ca performante, camera este un mid-level, insa reuseste sa fie destul de ieftina: Prestigio Road Runner 560 costa 349 de lei (verifica oferta de pret actuala). De remarcat ca ratingul clientilor care au cumparat aceasta camera este impresionant: 5 stele din 5.

Camera auto Mio Mivue Mirror R30, Super HD

Camera auto

Este o camera proiectata pentru a fi montata pe oglinda retrovizoare centrala, ceea ce o face foarte discreta, plus ca nu obstructioneaza deloc vizibilitatea. Afisajul este de 4.3 inch, rezolutia inregistrarii merge pana la 2304x1296, la un unghi de deschidere de 130 grade. Mio Mivue Mirror R30 costa 649 de lei (verifica pretul actualizat).

Camera video auto Novatek T626, Full HD

Camera auto

Cu un design foarte stilat si atragator, Novatek T626 este o camera auto care capteaza Full HD, la 30 FPS. Obiectivul mare, cu unghi de 170 si designul compact fac ca aceasta camera sa fie usor confundata cu o camera foto. Display-ul este de 3 inch iar comenzile sunt pe lateralul dispozitivului. Pretul este si el convingator: 198 de lei.

Camera auto video DVR Car Vision X60, Dual Camera HD

Camera auto

Cu cele doua obiective, unul pe corpul camerei si altul detasabil, aceasta camera acopera cam tot campul vizual al soferului. Filmarea este HD, la 1280-x720, iar camera principala are un unghi de 140 de grade. Camera secundara poate fi montata oriunde in interiorul masinii, catre traficul din spate sau chiar catre sofer sau pasageri. DVR Car Vision X60 costa 249 de lei (urmareste oferta actuala). Are un design minimalist, foarte apreciat de o mare parte a pietei.

Black Box Novatek C900, Full HD - camera video auto

Camere auto

Este o camera Full HD cu unghi de filmare de 170 de grade si cu toate functiile pe care le poti astepta de la un astfel de dispozitiv. Cu un design destul de atipic, niciun centimentrul patrat nu este irosit la aceasta camera. Fata este dominata de un obiectiv impresionant, in timp ce spatele este ocupat aproape in intregime de afisajul de 2,4 inch si de butoane. Black Box Novatek C900 se gaseste la 149 de lei (vezi pretul actual).

Mio MiVue 508, camera video auto Full HD

Camera auto

Compacta si solida, camera Mivue 508 de la Mio este un Full HD care are ceva de spus in segmentul middle. Inteligenta si autonoma, cu un pedigree respectabil si un aspect echilibrat si usor de integrat in orice habitaclu, Mio MiVue 508 a reusit sa devina best seller pe emag.ro, la pretul de 413 lei (vezi preturile actuale la camere auto Mio MiVue). Ratingul este si el foarte bun, deci in mod clar aceasta camera are un foarte bun raport pret-calitate.

Camera auto Carway Dual Camera, Full HD

Camera video pentru masina

Fara sa fie neaparat revolutionara, aceasta camera pare sa faca totul mult mai bine si mai inteligent. Cele doua obiective, asezate simetric, pot fi pozitionate in asa fel incat sa acopere orice zona din campul vizual, dupa cum prefera utilizatorul. Fiind rotative, obiectivele camerei pot fi orientate chiar si din mers. Campul fiecarei camere este de 120 de grade si ambele pot fi rotite la 180 de grade, deci configuratiile sunt practic nelimitate. Carway Dual Camera se gaseste in oferta techstar.ro la pretul de 298 de lei (verifica oferta actuala).

Camera auto video DVR Black Box H198, HD

Camera auto

O camera auto entry level bine dotata, cu filmare HD, poate fi prima optiune daca vrei sa incepi de undeva si nu esti inca hotarat sa platesti cateva sute de lei. Rezolutia maxima de filmare este 1280 x 960 iar unghiul camerei este 120 de grade, adica cerintele minime pentru un astfel de dispozitiv. Numele camerei este usor cinic, dar pretul o face cu adevarat atractiva: DVR Black Box H198 costa numai 78 de lei, in oferta techstar.ro (vezi disponibilitatea si pretul actual).

Camera auto DVR 2Drive Executive, Full HD

Camera auto

O camera care se straduieste sa aduca ceva in plus la dotarile standard ale clasei. Unghiul de filmare este de 170 de grade, senzorul de de 12 megapixeli, filmarea are si optiunea high speed, la 60 FPS. Evident, are senzori de miscare si de impact, dar vine si cu un card de 8 GB. Nu e mare, dar celelalte camere nu au deloc, deci e clar ceva in plus. Cu obiectivul mare si finisajele cromate, DVR 2Drive Executive are un aspectul high end, insa nu este o camera scumpa. Se gaseste cu 299 lei, deci este tot in segmentul middle (urmareste pretul actual).

Camera auto Garmin DashCam 30, Full HD

Camera de filmat auto

Cu un design destul de indraznet, este in mod clar o camera care face mai multe decat ar da de banuit aspectul ei. Capacitatea de stocare este de 64 GB, mai mare decat a concurentilor sai, dar afisajul este mai mic, de numai 1,4 inch, fiind o prezenta destul de discreta pe parbrizul masinii. Are cateva dotari interesante in plus fata de concurenta, precum avertizare pentru culoarea rosie a semaforului sau avertizare de apropiere fata de masina din fata, asemenea sistemului de securitate implementat pe masinile Volvo. Garmin DashCam 30 costa vreo 609 lei (vezi oferta actuala pentru aceasta camera auto).

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri