Filadelfia Group, companie romaneasca cu activitati in transport si turism, a achizitionat 80% din actiunile firmei austriece Ruefa Escape Travel, in urma unei tranzactii de 200.000 de euro.

Ruefa Escape Travel opereaza pe piata din Romania de 8 ani si colaboreaza cu peste 400 de agentii de turism pentru distributia pachetelor turistice a 30 de tour-operatori germani. In primul an de la preluare, obiectivul este atingerea unei cifre de afaceri de 10 milioane de euro.

"Decizia de achizitie a venit in contextul strategiei de consolidare a grupului de companii. Filadelfia Group este unul dintre cei mai importanti operatori din domeniul serviciilor turistice, iar achizitionarea unei companii atat de importante precum Ruefa Escape Travel a fost pasul corect care trebuia facut", a declarat Ioan Sighiartau, director general Filadelfia Group.

Filadelfia Group are 535 de angajati si 8 companii, Ruefa Escape Travel (distributie pachete turistice), Tabita Tour (transport persoane intern si international), Filadelfia International Logistics, Servo Plus (service), DirektAsig (broker de aigurare), Filadelfia Turism (tour operator), Filadelfia Marfa (transport marfa) si Filadelfia Construct (constructii civile).

Afaceri in crestere cu 25% pentru Filadelfia Group

Grupul se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere de la 30 de milioane de euro anul trecut. Compania are 62 de agentii de transport si de turism in tara si in strainatate (Spania, Italia, Franta, Grecia si Turcia) si 150 de masini pentru transport pasageri, marfa.

Investitii Filadelfia

La inceputul acestui an, compania a investit 1,1 milioane de euro pentru a dezvolta flota Filadelfia International Logistic, compania de transport international de marfa. Vor fi achizitionate 10 camioane. In prezent, flota este compusa din camioane marcile Volvo si Mercedes-Benz.

Obiectivul propus este ca, in cinci ani, sa se ajunga la o flota de 100 de camioane, capete-tractor si semiremorci. S-a dezvoltat si transportul de autoturisme cu trailere specializate. In 2015, Filadelfia International Logistics a avut o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro, iar in perioada ianuarie-aprilie 2016 este cu peste 21% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Filadelfia International Logistics

Anul acesta, agentia de turism a grupului Filadelfia Turism a introdus in oferta destinatiile exotice, Zanzibar (1100 euro de persoana la hotel de 3 stele cu transport inclus si mic dejun) si Maldive (1800 euro 7 nopti, all inclusive). Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, iar anul acesta dupa primele 4 luni a ajuns la 1,7 mil. euro. Circa 60% din transportul turistilor se realizeaza cu avionul.

Tabita Tour, firma de transport persoane a grupului, care are o cota de piata de 35%, a investit in acest an peste 700.000 de euro in parcul auto. Compania are autocare Mercedes-Benz si Setra, intre 50 si 83 de locuri. In primele patru luni ale acestui an, cifra de afaceri a fost cu 9,3% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, ajungand pana la 21 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri