Compania germana Linde a primit o flota de 50 de unitati Hyundai ix35 Fuel Cell, masini care vor fi folosite pentru servicii de car sharing in Munchen.

Acesta este primul serviciu de car sharing care va utiliza modele cu emisii zero, pe baza de pila de combustibil. Programul, denumit BeeZero, va fi lansat in vara acestui an.

”Odata cu livrarea celei mai mari flote de autovehicule pe baza de pila de combustibil, aceasta tehnologie sustenabila devine mai accesibila pentru toata lumea”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

600 de kilometri cu un singur plin

Hyundai ix35 Fuel Cell poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen, fiind ideal si pentru calatorii mai lungi, nu numai pentru curse scurte prin oras.Flota de 50 de unitati va fi disponibila in centrul orasului München si in zonele Schwabing, Haidhausen, Au si Glockenbachviertel.

Asemeni serviciilor conventionale de car sharing, autovehiculele pot fi rezervate on-line sau prin intermediul unei aplicatii dedicate telefoanelor de tip smart.

ix35 Fuel Cell este primul autovehicul pe baza de pila de combustibil produs in masa si comercializat. In prezent, 300 de unitati pot fi intalnite pe drumurile europene din 12 tari. In plus, prin intermediul lansarii noului Ioniq, Hyundai prezinta primul model din lume disponibil in trei variante de propulsoare: hibrid, plug-in hibrid si electric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri