O noua varianta de taxa de timbru, dar si o alta varianta privind restituirea taxei auto vor fi propuse de Ministerul Mediului, un grup de lucru urmand sa stabileasca care va fi modalitatea de returnare a banilor, a declarat Cristiana Pasca- Palmer, la Forumul Administratiei Publice Locale.

"Lucram la o noua varianta de taxa de timbru, avem un grup de lucru si sper ca, pana in toamna, cand reintram in activitatea intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul «poluatorul plateste», care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus ministrul, conform News.ro

Intrebata ce se va intampla cu cei care ar fi urmat sa primeasca inapoi aceasta taxa, demnitarul a spus ca se lucreaza pentru identificarea unei modalitati de a returnare a banilor.

"O sa vedem. Asa cum am gasit o solutie pentru cei care, in trecut, pentru ca acelasi lucru s-a intamplat, Curtea Europeana de Justitie a declarat ca taxa este ilegala si pana acum oamenii trebuiau sa dea statul in judecata ca sa isi recupereze banii, anul acesta eu am introdus in mod special si am lucrat cu colegii, am facut un ordin de ministru comun ca sa dam posibilitatea ca si pe cale administrativa sa se recupereze acesti bani de catre cetateni si vom vedea ce formula vom avea in final, care sa fie modalitatea de a returna banii”, a spus Cristiana Pasca-Palmer.

Ea a adaugat ca nu are o estimare privind suma care trebuie returnata, insa a precizat ca trebuie multa atentie, pentru ca aceste sume alimenteaza fondul de mediu din care sunt sustinute financiar foarte multe programe noi. In 13 iunie, Ministerul Mediului a informat ca a luat act de Decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) din 9 iunie 2016, cu referire la prevederile OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

“In fapt, conform Deciziei, CJUE declara ca nu se opune ca un stat membru sa instituie o taxa pe autovehicule care se aplica autovehiculelor rulate importate cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru si autovehiculelor deja inmatriculate in statul membru respectiv cu ocazia primei transcrieri in acelasi stat a dreptului de proprietate asupra acestora din urma. Totodata, Curtea se opune ca statul membru respectiv sa scuteasca de aceasta taxa autovehiculele deja inmatriculate pentru care a fost platita, dar nu a fost restituita o taxa in vigoare anterior declarata incompatibila cu dreptul Uniunii”, preciza atunci Ministerul Mediului.

Sursa foto: fujji / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri