Scoala de soferi dureaza in jur de 30 de zile, depinzand foarte mult de timpul alocat celor 24 de ore de teorie si 30 de ore de condus in trafic (15 sedinte). In ceea ce priveste costul, pentru scoala de soferi - categoria B este aproximativ 1.000 de lei.

Pentru a te inscrie la una dintre cele aproape 200 de scoli de soferi din Bucuresti trebuie sa urmezi cativa pasi. In primul rand, intreaba prietenii sau cauta pe Internet cateva scoli de soferi si afla ce masini au si cat te costa.

Daca te-ai hotarat la ce scoala de soferi vrei sa mergi trebuie sa ai la dosar in momentul inscrierii un aviz medical din care reiese ca esti apt pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care soliciti permisul, cazierul, si o cerere tip completata cu informatii persoanele.

Conditii de inscriere la scoala de soferi - categoria B:

  • varsta minima 18 ani
  • taxa scoala de soferi - 1.000 de lei
  • act de identitate (original si copie)
  • fisa medicala
  • aviz psihologic
  • certificat de cazier judiciar cu mentiunea pentru examen auto
  • 2 poze tip buletin

Dupa terminarea orelor la scoala de soferi, candidatul trebuie sa mearga la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in Pipera, pentru a face o fotografie pentru permis si a da o semnatura electronica. In acel moment, candidatul va mai plati 6 lei pentru taxa de examen auto pentru categoriile A, A1, B, B1 si BE.

Proba teoretica va fi sustinuta in ziua inscrierii la examenul pentru permis si consta in intr-un chestionar cu 26 de intrebari in 30 de minute. Pentru a promova examenul scris este nevoie de raspunsuri corecte la 22 de intrebari din 26.

Candidatul va putea sustine si proba practica doar daca trece proba teoretica. Daca nu va fi admis la proba teoretica are dreptul peste 30 de zile sa dea din nou examenul.

Un candidat admis la proba teoretica care pica la cea practica, nu va trebui sa sustina din nou proba teoretica. Va putea da din nou la traseu peste 30 de zile.

In timpul examenului la traseu, politistul sta in dreapta si puncteaza greselile facute de candidat. De regula, pe langa a conduce prin oras, candidatul mai trebuie sa faca intoarcerea din trei miscari, parcare laterala, garare fata iesire spate, garare fata iesire fata.

Scoala de soferi este valabila un an de zile. Daca in acest termen candidatul nu a luat permisul va trebui sa plateasca din nou scoala, inca 1.000 de lei.

Important de stiut: Valabilitatea cazierului este de 6 luni, se obtine de la sectia de politie de sector, iar taxa de eliberare este de 10 lei. O taxa de eliberare permis de conducere de 68 de lei va fi achitata doar dupa promovarea examenelor.

Pentru avizul medical trebuie consultata o lista cu policlinicile autorizate. La dosar este nevoie si de chitanta de plata. Majoritatea scolilor de soferi includ aceasta cheltuiala in suma de 1.000 de lei si va trimit la una dintre policlinicile cu care colaboreaza.

Daca va intrebati daca se mai trece la traseu cu "atentii", probabil ca da. In trecut, instructorii ajutau candidatii, iar "atentia" ajungea in jurul sumei platite pentru scoala de soferi.

Sursa foto: Africa Studio / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri