Tesla Model S va putea fi incarcat printr-un sistem fara fir, wireless, dezvoltat de compania Evatran. Deocamdata, acesta poate incarca doar masinile cu tractiune spate.

Denumit Plugless Power, sistemul de incarcare pentru masinile electrice va ajunge pe piata peste cateva saptamani si va costa 2.400 de dolari. Incarcatorul fara fir este proiectat sa reziste la temperaturi extreme, intre -18 grade si 50 de grade.

Sistemul de incarcare prin inductie este amplasat in parcare, iar soferul va parca masina peste el, fara sa il atinga, bineinteles. Modulul este montat in apropiere, iar adaptorul este montat sub masina. Sistemul furnizeaza 7,2 kilowati intr-o ora, deci va oferi curent pentru 32 de kilometri, scrie autoblog.com.

Tesla Roadster, Model X si Model 3 nu sunt compatibile inca cu incarcatorul Plugless. Tesla a mai prezentat un prototip de incarcare a masinilor electrice, un brat robotizat (sarpe din metal), dar nu a ajuns pe piata.

Evatran ofera, de asemenea, sisteme de alimentare Plugless pentru Chevrolet Volt plug-in si Nissan Leaf EV. Preturile pentru aceste sisteme variaza intre 1.300 si 1.500 de dolari, in timp ce un sistem de Cadillac ELR costa aproape 2.000 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri