Tesla anunta ca Model S a devenit a doua cea mai rapida masina din lume, poate atinge 100 km/h in 2,5 secunde. Cele mai rapide masini din lume in prezent sunt Bugatti Veyron Super Sport (2,5 secunde) si Porsche 918 Spyder (2,6 secunde). In octombrie, va aparea pe strazi Bugatti Chiron (2,4 secunde).

Model S se poate lauda cu titlurile de cel mai rapid sedan din lume, cea mai rapida masina electrica din lume sau cea mai rapida masina de serie din lume.

P100D este noul Model S care atinge 100 de km in 2,5 secunde si are o baterie de 100kWh, ce ii ofera o autonomie de 613 km. Pretul este de 119.500 de dolari.

Elon Musk a anuntat ca orice posesor de Model S P90D isi poate face masina mai rapida (2,5 secunde) printr-un soft care va costa in plus 10.000 de dolari. Pentru inca 10.000 de dolari, acestia pot avea o baterie de 100 kWh in loc de cea de 75 kWh.

Model X va putea avea si el performante imbunatatite, o acceleratie in 2,9 secunde si o autonomie de 542 km.

Tesla Model S va putea fi incarcat printr-un sistem fara fir, wireless, dezvoltat de compania Evatran. Deocamdata, acesta poate incarca doar masinile cu tractiune spate. Denumit Plugless Power, sistemul de incarcare pentru masinile electrice va ajunge pe piata peste cateva saptamani si va costa 2.400 de dolari. Incarcatorul fara fir este proiectat sa reziste la temperaturi extreme, intre -18 grade si 50 de grade.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri