Euro NCAP a testat patru masini noi, modele ale marcilor Renault, Kia, Subaru si Toyota, care au primit 5 stele in versiunile cu pachete de siguranta optionale.

Renault Scenic si Subaru Levorg, ambele in echipare standard, dar cu sistemul de franare automata de urgenta (AEB), au primit cinci stele.

Kia si Toyota au optat pentru evaluari duale pentru masinile lor. In pachetul de siguranta optional masinile vin cu AEB. Kia Niro a primit patru stele in echiparea standard si cinci cu pachetul optional. Toyota Hilux a primit un rating de trei stele cu echipamente standard si cinci cu pachetul optional.

Toyota Hilux si Kia Niro au fost testate in cadrul noului sistem Euro NCAP "Rating-ul dual", ceea ce inseamna ca rating-ul implicit se bazeaza pe echipamentul standard de siguranta disponibi in intreaga gama. Testele suplimentare sunt efectuate pentru a determina care ar fi rezultatul cand un pachet de siguranta optional este montat.

Kia Niro: protectie pasageri adulti 83%

Subaru Levorg: protectie pasageri adulti 92%

Toyota Hilux: protectie pasageri adulti 83%

Renault Scenic: protectie pasageri adulti 90%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri