Case IH, parte a companiei britanice CNH industrial, a dezvaluit conceptul unui tractor autonom pe care agricultorii il vor controla prin intermediul unei tablete sau al unui computer, transformand agricultura intr-un loc de munca de birou.

Aceste tractoare fara sofer sunt capabile sa lucreze dupa un interval orar stabilit si sa monitorizeze datele in timp real. Masinariile sunt echipate cu senzori, camere video radar si alte tehnologii, care permit vehiculelor sa evite obstacole, astfel incat acestea sa nu fie ingradite de oameni sau animale.

Daca ceva traverseaza in mod neasteptat calea tractorului, se va opri imediat, iar agricultorul va fi informat. Fermierul ar putea folosi atunci camerele de luat vederi de la bord pentru a investiga obstructia si a lua o decizie.

In cazul in care obstacolul paraseste zona de detectie, atunci tractorul ar putea fie sa ramana oprit pana cand un supraveghetor il instruieste sa continue, sau in cazul in care acesta a fost programat pentru o mai mare automatizare, tractorul ar putea relua pur si simplu operatiunea.

In viitor, tehnologii autonome similare ar putea fi extinse la toate masinile agricole, inclusiv combine agricole, vehicule de transportat cereale.

Tehnologiile autonome le vor permite fermierilor sa isi reduca orele de munca, dar si sa isi monitorizeze datele. Daca tractoarele devin mai avansate, fermierii vor putea colecta informatii valoroase cu privire la sol si cultura.

Tractoarele autonome nu vor fura locuri de munca in agricultura, dar ii vor ajuta pe fermieri sa sporeasca productivitatea si eficienta de operare, scrie zdnet.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri