Asociatiile de transportatori rutieri au semnat un protocol cu Primaria generala a Capitalei, semnat de principalii lideri ai transportatorilor si de primarul Gabriela Firea, prin care se stabilesc regulile privind protestul din 15 septembrie din Piata Victoriei. Protocolul arata ca protestul va avea loc intre orele 9 si 15, cu participarea a cel mult 5.500 de persoane si cel mult 5.000 de autovehicule.

Transportatorii orgenizeaza acest protest in special pentru ca sunt nemultiumiti de scumpirea politelor RCA.Protocolul fixeaza orele si traseele de afluire pentru participantii la mitingul de protest.

Protestul este organizat de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania COTAR, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier Apulum, scrie News.ro.

Totusi, amploarea protestului este mai mica decat cea anuntata anterior. Patronatele din transporturile rutiere au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de camioane. Un protest anuntat in 18 aprilie a foat anulat de catre transportatori, dupa ce au primit promisiuni ca solicitarile legate de politele RCA se vor rezxolva.

In ultimas perioada, sute de soferi de camioane, autobuze, microbuze si autoturisme au protestat in mai multe judete din tara, inclusiv pe centura Capitalei, fata de scumpirea politelor RCA prin ingreunarera traficului, circuland cu viteza foarte mica.

Transportatorii au cerut Guvernului sa introduca prin Ordonanta de Urgenta mai multe masuri prevazute in proiectul noii legi a RCA, aflata in dezbatere in comisiile parlamentare.

Joi, Guvernul a anuntat ca va lansa in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Sursa foto: Christian Mueller/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri