Traficul rutier pe lotul trei al autostrazii Sibiu - Orastie, supranumita "autostrada scufundata", va fi deschis cu certitudine la sfarsitul lunii septembrie, a declarat directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Catalin Homor, care a inspectat santierul lotului respectiv.

"Ne-am angajat ca la sfarsitul lunii septembrie vom deschide acest tronson de autostrada. Este o activitate destul de buna in momentul de fata si ne vom respecta promisiunea. Lucrarile sunt in grafic, s-au finalizat toate cele sase drenuri - trasee drenante - avem o saltea de piatra de un metru cincizeci care s-a finalizat si se executa lucrari de umplutura din balast”, a declarat Catalin Homor, dupa inspectia pe lotul trei autostrazii, scrie News.ro.

Acesta a precizat ca "ritmul de lucru este bun”.

Intrebat daca au fost identificate si alte probleme pe sectorul de 22 de kilometri al lotului trei, seful CNADNR a spus: "Am identificat alte trei zone minore pe partea carosabila care vor fi finalizate si executate in paralel cu lucrarile din spatele meu, astfel incat, la finalul acestei luni, sectorul sa fie redat circulatiei in conditii de siguranta. Adica la 31 septembrie”.

Homor a precizat ca expertiza tehnica inceputa pentru intreg lotul este o "procedura ce probabil se indreapta catre o anulare”, dar ca "se va face mai devreme sau mai tarziu pentru a ne confirma calitatea lucrarilor de pe acest sector”.

Contractul pentru construirea lotului 3, dintre CNADNR si grupul Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, a fost semnat in 2011 si a fost reziliat in ianuarie 2016.

Lotul 3 a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in prezenta premierului Victor Ponta, candidat la alegeri.

In septembrie 2015, lotul a fost inchis, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil.

CNADNR a inceput lucrarile, in regie proprie, in luna aprilie a acestui an.

Sursa foto: AgerpresFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri