BMW va lansa in primavara 2017 cea de-a saptea generatie a modelului Seria 5, care in Romania va costa intre 49.500 si 62.280 euro cu TVA.

Motorizari si preturi noul BMW Seria 5

Motorizari si preturi BMW Seria 5

Noul BMW Seria 5 va fi disponibil la lansare cu doua motorizari diesel si doua benzina, de 4 si 6 cilindrii fiecare, cu puteri intre 190 si 340 CP. Pentru prima sunt disponibile inca de la lansare versiuni cu sistemul de tractiune integrala BMW xDrive pentru toate variantele de propulsoare, precum si pachetul M Sport.

Gama de motorizari va fi extinsa in martie 2017 cu BMW 520d EfficientDynamics Edition si versiunea plug-in hybrid BMW 530e.

Noul BMW Seria 5 ofera in standard sistemul de navigatie Business, pachetul de servicii BMW ConnectedDrive pentru Romania, faruri LED integrale si asistent faza lunga, asistent de parcare fata si spate, pilot automat cu functie de franare.

Noul model ofera o gama fara precedent de sisteme care contribuie la un comportament dinamic superior, asa cum este posiblitatea de a combina tractiunea integrala BMW xDrive cu Integral Active Steering (puntea spate directoare). Nu lipsesc amortizoarele controlate electronic (Dynamic Dampers Control) si barele antirului active (Dynamic Drive).

Cu pana la 100 kg mai usor, in ciuda extinderii de echipamente optionale, si o gama larga de sisteme BMW EfficientDynamics, noul BMW Seria 5 este cu pana la 12% mai eficient fata de modelele generatiei anterioare.

In versiune de top, sistemul iDrive foloseste un ecran high-resolution de 10,25 toli (26,04 cm). Sistemul poate fi operat cu ajutorul controlerului cu touch, prin comanda vocala sau prin gesturi, dar si prin functia touch a ecranului central iDrive. Sistemul ofera si o alta solutie unica in industria auto, integrarea wirless a functiei Apps. Astfel, o serie de aplicatii de pe telefonul mobil pot fi folosite in sistemul iDrive al automobilului, fara a fi nevoie de o conectare cu cablu USB sau orice actiune asupra telefonului.

Cea mai recenta generatie a BMW Head-Up Display integral color are o suprafata de proiectie care este mai mare cu 70% fata de versiunea anterioara si afiseaza semnele de circulatie, lista de apeluri telefonice, posturile radio, piesele muzicale, instructiunile de navigatie si avertizarile sistemelor de asistenta. Este astfel cel mai complex si avansat sistem HUD din segment.

Portofoliul de sisteme de asistenta a fost extins si este cel mai bogat disponibil pe un model BMW. Acesta include Steering and Lane Keeping Assistant (asistentul de directie si mentinere a benzii) care functioneaza acum pana la viteze de pana la 210 km/h si pentru perioade semnificativ mai mari de timp.

Alte functii noi de asistare sunt alaturi de asistentul de evitare prin schimbarea benzii, Lane Change Assistant (asistentul de schimbare a benzii, realizeaza autonom schimbarea benzii) si Intelligent Speed Assist (asistentul inteligent de viteza / incorporeaza restrictiile de viteza in sistemul tempomat), Crossing traffic warning (avertizare privind traficul transversal), Priority warning (avertizare cu privire la drumul cu prioritate) si Lane Keeping Assistant (asistent de mentinere a benzii) cu protectie activa in caz de coliziune laterala. Automobilele BMW conectate semnalizeaza pericolele pe baza Car2X Communication.

Concurentii BMW Seria 5 sunt Mercedes-Benz Clasa E, Audi A6, Lexus GS si Infiniti Q70.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri