Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, duminica dimineata, pe DN1-E60, la intrarea in localitatea Dumbrava din judetul Cluj, unde doua autocamioane au derapat din cauza zapezii, precum si pe DN67C Novaci – Ranca, unde s-a depus un strat subtire de zapada, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

In judetul Cluj, traficul rutier a fost blocat duminica dimineata, pe DN1-E60, la kilometrul 506, la intrarea in localitatea Dumbrava, dupa ce doua autocamioane au derapat din cauza zapezii depuse pe carosabil.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul a fost reluat pentru autoturisme, care circula alternativ, potrivit News.ro.

Si in judetul Gorj, pe DN67C Novaci – Ranca, intre km 22 si 34 s-a depus un strat subtire de zapada si se intervine cu doua utilaje de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant, in timp ce pe Valea Jiului (DN66 Bumbesti Jiu – Petrosani) se semnaleaza precipitatii sub forma de lapovita.

In judetul Hunedoara, traficul rutier a fost intrerupt pe DN7, la kilometrul 397, in localitatea Mintia, din cauza unui accident rutier in care au fost implicate doua autovehicule.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori si vijelii pentru 26 de judete din nordul, estul, vestul si centrul tarii, valabila de sambata noapte pana duminica seara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, incepand de sambata dupa-amiaza ploua in toata tara, iar din a doua parte a noptii de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in nord, nord-est, centru si trecator in vest. Vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi 50-60 de kilometri pe ora, iar la munte si in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe ora.

Avertizarea cod galben a intrat in vigoare sambata, la ora 23.00 si este valabila pana duminica la ora 22.00, fiind emisa pentru judetele Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Cluj si Sibiu, precum si pentru unele zone din judetele Bihor, Arad, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.

Potrivit avertizarii cod galben, in regiunile nordice si centrale vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ, in nord-est vor fi precipiatii abundente sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare, cu rafale de peste 50-60 de kilometri pe ora.

In toate zonele de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada consistent, vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60-70 de kilometri pe ora, iar pe creste 80-90 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri