Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, duminica, in mai multe judete din tara, din cauza zapezii si a viscolului, in conditiile in care meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori si vant puternic in 14 judete din nordul si centrul tarii. In judetele Suceava, Maramures si Cluj viscolul a doborat mai multi arbori, care au ingreunat traficul sau au avariat masini.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, in judetul Covasna ninge abundent in Pasul Oituz, pe DN11, intre kilometrii 79 si 89, iar drumarii actioneaza cu utilaje de deszapezire. In judetul Suceava, traficul greu a fost restrictionat, duminica dimineata, pe DN17, intre Vatra Dornei si Campulung, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru indepartarea zapezii depuse pe carosabil.

La ora actuala, traficul greu este permis pe acest drum, insa numai cu lanturi antiderapante, scrie News.ro.

In schimb, in acelasi judet, din cauza mai multor arbori care au cazut pe sosea, circulatia rutiera pe DN18 a fost intrerupta temporar in dreptul localitatii Carlibaba, iar la aceasta ora traficul se desfasoara pe un fir, alternativ, autoritatile estimand ca, in aproximativ 30 de minute, arborii vor fi inlaturati de pe carosabil, iar circulatia va reveni la normal. In judetul Maramures, se circula mai ingreunat din cauza ninsorii pe DN1C, intre localitatile Valea Chioarului si Mesteacan, pe DN18 intre localitatile Baia Sprie si Sighetu Marmatiei, si pe DN19, in zona Pasului Huta, si aici drumarii actionand cu utilaje de deszapezire.

In zona localitatii maramuresene Valea Alba, traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri la kilometrul 33,, pe DN18, dupa ce se circulase alternativ, pe un singur sens, din cauza unui arbore cazut pe carosabil, care la a fost indepartat. In conditii de iarna se circula si in judetul Sibiu, insa mai ingreunat, cu viteza redusa, de aproximativ 40 de kilometri pe ora, se circula pe DN14 intre Sibiu si Medias si pe DN14A, intre Medias si Blajel. Conform Centrului Infotrafic, in judetul Bistrita-Nasaud, pe DN17, in pasul Tihuta, in localitatea Muresenii Bargaului, nu mai este permisa circulatia autovehiculelor de mare tonaj dinspre Bistrita spre Suceava daca nu sunt echipate cu lanturi antiderapante.

In judetul Cluj, pe DN1-E60, traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri la kilometrul 506, in dreptul comunei Capusu Mare, la intrare in localitatea Dumbrava, dupa ce, in cursul diminetii, fusese intrerupt din cauza a doua autocamioane care au derapat. La ora transmiterii acestei stiri, in zona ninge in continuare. La Cluj-Napoca, trei copaci au fost doborati de viscol, iar mai multe masini au fost grav avariate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, incidentele nu s-au soldat cu victime, iar circulatia rutiera nu a fost afectata. Potrivit ISU Cluj, un copac a cazut pe strada Donath, un altul a cazut pe bulevardul Nicolae Titulescu si un altul a fost doborat de vant peste doua masini parcate pe strada Grigore Alexandrescu. "Nu au fost victime in urma acestor incidente. Colegii au intervenit, circulatia nu este blocata, iar angajatii primariei vor curata zonele afectate”, a explicat Ion Moldovan, inspector sef al ISU Cluj. Pa autostrada A3 Turda - Gilau se semnaleaza ninsoare slaba, insa carosabilul este negru, iar valorile de trafic sunt reduse.

Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta carosabilul este uscat, insa se circula in conditii de vant puternic, iar pe A1 Bucuresti - Pitesti traficul rutier intre km 49 si 120 se desfasoara in conditii de ploaie si vant puternic. In conditii similare, de ploaie si vant puternic, se circula si pe A3 Bucuresti - Ploiesti. In judetul Gorj, pe DN67C Novaci - Ranca, intre kilometrii 22 si 34, pe carosabil s-a depus un strat subtire de zapada, de aproximativ un centimetru, iar drumarii actioneaza cu doua utilaje de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant. Pe DN66 Bumbesti Jiu - Petrosani, se semnaleaza precipitatii sub forma de lapovita.

Potrivit Serviciului de Politie Transporturi Maritime, din cauza vantului puternic, toate porturile din judetul Constanta - Midia, Mangalia, Constanta Sud-Agigea si Constanta Nord - sunt inchise traficului maritim, respectiv fluvial. Politistii le recomanda soferilor sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna, respectiv anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc. Totodata, politistii rutieri le solicita soferilor sa permita utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru indepartarea zapezii depuse pe sosea.

Sursa foto: Amy Johansson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri