Jeremy Clarkson i-a ironizat din nou pe romani in cel mai recent episod al noii sale emisiuni, Grand Tour, unde a prezentat un vehicul "fara sofer", care era propulsat de un roman ce pedala, realizatorul afirmand ca astfel ofera locuri de munca nou-sositilor in tara. Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a reactionat pe Facebook, spunand ca este "un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta".

Jeremy Clarkson a prezentat in emisiunea sa o "masina fara sofer", pe care o controla vorbind la telefonul mobil, in timp ce statea pe un fotoliu, pe capota ei. Vehiculul era de fapt o fosa septica veche.

Sub capota se afla un barbat care pedala si manevra vehiculul in functie de ce ii spunea Jeremy Clarkson la telefon, scrie News.ro.

"Nu e doar un om, e un roman", a comentat Clarkson, spunand ca vehiculul ii ofera romanului dinauntru "demnitate", potrivit cotidianului Daily Star. "Ofer locuri de munca nou-venitilor in tara. (...) Google foloseste echipamente electronice pentru a lua locul de munca al omului - asta ii ofera un loc de munca, ii ofera demnitate", a spus prezentatorul.

"Ingineria britanica, doamnelor si domnilor, cu piese romanesti", a mai comentat Jeremy Clarkson.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a reactionat pe Facebook, spunand ca este "un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta". "Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare ca Jeremy Clarkson nu a invatat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tusa si revine in forta cu acelasi comportament. Pentru unii experienta nu echivaleaza cu acumularea de intelepciune. Dar, daca putem sa intelegem frustrarile personale ale unora, nu mai putem intelege cand astfel de comportamente sunt tolerate de redactori si de public", scrie ambasadorul roman in Marea Britanie.

El mai spune ca "este regretabil ca astfel de derapaje continua sa apara in spatiul mediatic din Marea Britanie, cu atat mai mult cu cat relatia reala dintre cele doua state este de buna cooperare, inclusiv pentru prevenirea si combaterea sclaviei moderne".

Mihalache adauga ca Ambasada Romaniei la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune.

Primul sezon al show-ului ”The Grand Tour”, prezentat de Jeremy Clarkson, alaturi de Richard Hammond si James May, fostii prezentatori ai emisiunii ”Top Gear”, produsa de BBC, a inceput in 18 noiembrie si include 12 episoade saptamanale, de cate o ora fiecare. Amazon a comandat un total de 36 de episoade, pe o perioada de trei ani.

In anul 2015, Jeremy Clarkson a fost suspendat si apoi concediat de BBC, dupa ce l-a agresat fizic pe Oisin Tymon, unul dintre producatorii emisiunii ”Top Gear”. Richard Hammond si James May au demisionat la scurt timp dupa aceea.

Emisiunea ”Top Gear” a generat numeroase controverse de-a lungul anilor, fiind considerata ofensatoare, prin glumele prezentatorilor sai, fata de argentinieni, mexicani si soferii de tir din anumite tari.

© Maciej Gillert | Dreamstime.com - VERVA Street Racing

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri