Ford Trucks a intrat pe piata din Romania printr-un parteneriat cu Cefin Trucks, unic importator si distribuitor, si se asteapta la vanzari de 185 de camioane noi in 2017 si 300 de unitati in 2018.

"Ne dorim sa avem cea mai buna rata lunara pentru un camion nou, cel mai mic cost de exploatare pe km. Mizam in special pe sectorul constructiilor si pe cel al transportului national si municipal, o piata de 3.500 de camioane din care vrem 10% in primul an, ceea ce inseamna ca ne asteptam la 5% din piata totala", a declarat Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.

Pentru piata din Romania, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care ii va permite proprietarului sa aiba la indemana toate informatiile tehnice si operationale legate de camioane (kilometraj, consum, pozitie), gata sa fie integrat in orice sistem ERP de companie sau sa fie folosit ca furnizor independent de informatii. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecarui proprietar de vehicul.

Contributia Ford Trucks la cifra de afaceri a Cefin este estimata la peste 12 milioane de euro, in anul 2017. Cefin Trucks urmeaza sa faca noi recrutari de personal. “Pentru a atinge astfel de obiective si a sustine dezvoltarea continua a retelei Ford Trucks in Romania, vom mari in mod semnificativ echipa actuala. Suntem dedicati recrutarii pentru acest brand si cooperarii cu antreprenori”, a declarat Stefano Albarosa.

Ford Trucks

Reteaua Ford Trucks in Romania va acoperi opt locatii pana in anul 2018. In prezent sunt puncte de vanzari in Bucuresti, Arad, Timisoara, Deva si vor mai fi facute investitii in Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Cefin Trucks va aloca activitatii Ford Trucks in Romania intreaga sa retea si infrastructura de vanzare si post-vanzare vehicule comerciale, dezvoltate in Romania din anul 1995. In plus, va fi adaugata o capitalizare de 1,5 milioane euro pentru ca activitatea comerciala sa inceapa in forta si pentru a fi asigurata finantarea de stoc necesara.

Sediul Cefin Trucks din Bucuresti are o suprafata totala de 47.139 mp, din care 8.559 mp suprafata construita si 2.400 mp atelier de service. Acesta va fi rebranduit in lunile urmatoare. In Bucuresti, Cefin are 85 de angajati care lucreaza in doua schimburi. Lunar, numarul de reparatii ajunge la 600. Zilnic pot fi reparate pana la 25 de camioane.

Produsele Ford Trucks concureaza in segmentul > 16 MMA (masa maxima autorizata), un segment deosebit de competitiv si dinamic pe piata auto din Romania in ultimii 4 ani, cu o crestere constanta din 2012 si o rata de dezvoltare foarte ridicata in ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimeaza ca aproape 9.000 de camioane grele vor fi intregistrate in piata din Romania (cu aproximativ 30% mai mult fata de anul trecut).

Noua gama de produse Ford Trucks se va adresa proprietarilor de flote de dimensiune medie sau mare, care activeaza in segmentul constructiilor, al distributiei locale si al institutiilor publice (in special municipalitati), cu nevoi de transport foarte specializat. Ford Trucks ofera trei serii de produse – Road, Construction si Tractors.

Noua gama Ford Trucks are motorizari E6 Ecotorq cu puteri intre 330 si 480 CP. Actuala gama de camioane Ford are un sistem de franare de sapte ori mai puternic fata de cel din generatia anterioara. Retarderul si frana de motor au o forta de franare de 600kW si respectiv 400kW, cu un rezultat total al puterii de franare de 1.000kW.

Ford Trucks opereaza in prezent in Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CSI), in 25 de tari si continua sa isi consolidereze reteaua sa globala pe trei continente, cu obiectivul de a ajunge la 50 de tari pana in anul 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri