Romania va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostrada in 2018, iar numarul de kilometri de autostrada deschisi circulatiei in 2017 va fi de cel mult 150, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buse, in cadrul unei conferinte de presa.

In luna august a acestui an, Buse a spus ca nu stie daca la finalul anului 2018 vor exista in Romania 1.000 de kilometri de autostrada si a mentionat ca, cel putin in 2016, nu vor fi cifre spectaculoase, dar ca anul viitor ”se vor vedea rezultate”, conform News.ro.

Romania are in prezent aproape 750 de kilometri de autostrada. ”In 2017 vom deschide circulatiei 150 de kilometri, din care 117 kilometri sunt in stadiu avansat. Pentru 30 si ceva de kilometri de autostrada va trebui sa administram cu atentie situatia pentru a ne asigura ca vor fi finalizati”, a spus Buse.

Ministrul sustine ca autostrazile sunt foarte importante in rolul de prevenire a accidentelor rutiere. In cadrul conferintei, ministerul a prezentat Strategia Nationala de Siguranta Rutiera pentru perioada 2016 – 2020, adoptata acum aproape doua luni de catre Guvern. La aceasta strategie nationala se lucreaza din 2011, dar abia in acest an ea a fost finalizata si aprobata. Autoritatile mizeaza pe scaderea cu o treime a numarului de persoane decedate in urma accidentelor rutiere, de la 1.818 in 2014 pana la 1.188 in 2020.

Potrivit datelor transmise News.ro, in luna iulie, de catre directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Catalin Homor, in 2016 si 2017 exista mari sanse sa fie finalizate lucrarile la alti 260 de kilometri de autostrada, iar Romania ar putea depasi 1000 de kilometri de autostrada chiar in 2017.

Sursa foto: Shutterstock/ Bill45

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri