UPS a achizitionat Freightex, o companie de logistica din Marea Britanie, consolidandu-si prezenta pe pietele europene de servicii logistice pentru terte parti (3PL) si de intermediere in transporturile rutiere over-the-road.

„Marea Britanie si Europa sunt piete 3PL strategice de crestere pentru UPS, existand o oportunitate semnificativa transfrontaliera. Aceasta achizitie le ofera clientilor UPS acces imediat, competitiv si expertiza pe pietele din Marea Britanie si Europa”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer.

Piata europeana 3PL a fost estimata la 174 miliarde de dolari la sfarsitul anului 2016. Sectorul serviciilor de intermediere in domeniul transportului de marfuri din Marea Britanie si piata totala europeana 3PL cresc intr-un ritm mai rapid decat piata globala si este de asteptat sa se extinda in continuare, pe masura ce expeditorii si transportatorii adopta modelul bazat pe intermediere2.

Serviciile de intermediere de transport maritim ofera adesea o mai mare eficienta, rezultata ca urmare a utilizarii intense a activelor flotei, in comparatie cu operarea flotelor dedicate. Peste o jumatate de milion de transportatori rutieri de marfa opereaza in prezent in Europa, ceea ce reprezinta oportunitati semnificative pentru extinderea bazei de transportatori existente a UPS, pentru crearea de valoare adaugata pentru clienti si transportatori, prin valorificarea avantajelor oferite de echipamentele mai mari si utilizarea personalului.

Activitatea Freightex include si transportul de marfa provenit de la expeditori a caror marfa necesita un control precis al temperaturii si echipamente specializate si personalizate. Compania detine opt locatii in Marea Britanie si Europa si foloseste un model de business de tip asset-light (active de baza) pentru a corela transporturile de marfa ale clientilor cu capacitatea de transport disponibila in reteaua sa de transportatori.

Aceasta tranzactie ii urmeaza achizitiei de catre UPS a companiei Coyote Logistics, in august 2015. Coyote este un furnizor de top de servicii de intermediere in transporturi rutiere din America de Nord.

UPS este lider global in domeniul logisticii, oferind o gama larga de solutii, inclusiv transportul de colete mici si marfuri cargo, facilitarea comertului international si folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficienta a lumii afacerilor. Cu sediul central in Atlanta, Georgia (SUA), UPS deserveste peste 220 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri