Politia Rutiera Ilfov a primit pentru un an un exemplar Alfa Romeo Giulia Veloce, cu motorizarea pe benzina de 2 litri 280 CP si tractiune integrala.

Cu acest propulsor, Alfa Romeo Giulia accelereaza pana la 100 km/h in 5,2 secunde. Modelul va supraveghea centura Bucurestiului, Autostrada A3, DN1, Buftea, Snagov si Otopeni.

Romania este a doua tara din lume in care Alfa Romeo Giulia devine autospeciala de Politie.

"Configuratia aleasa pentru aceasta misiune este Veloce, animata de un propulsor 2.0 turbo de 280 de cai putere, construit in intregime din aluminiu, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde si atinge o viteza maxima de 240 km/h. Datorita sistemelor avansate de injectie, Giulia Veloce ofera un raspuns rapid la apasarea pedalei de acceleratie pe toata plaja de turatii si asigura eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant. Propulsorul este conectat la o transmisie automata in 8 rapoarte si tractiune integrala Q4", potrivit reprezentantilor Auto Italia.

Modelul dispune de sistemele: Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria masinii, cu atentionarea soferului in cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil sa opreasca autonom masina de la viteze de pana la 65 km/h; disponibil cu functie optionala de recunoastere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizeaza si detecteaza parasirea neintentionata a benzii de catre sofer), Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asista soferul in depasiri, la schimbarea benzilor sau la manevre in marsarier); Integrated Brake System (reduce distanta de franare de la 100 la 0 km/h in doar 38,5 metri); AlfaLink Technology (mentine amprenta anvelopei constanta in viraje si poate face fata unor acceleratii laterale amplificate).

Noua Giulia este disponibila in Romania in patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce si Quadrifoglio) si sase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP pana la 510 CP, disponibile cu tractiune spate sau tractiune integrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri