Programul Rabla va continua si in urmatorii trei ani, dar va avea o noua cerinta, masinile achizitionate vor trebui sa aiba motorizari cu emisii de CO2 de maximum 130 g CO2/km in 2017, 120 g CO2/km in 2018, 110 g CO2/km in 2019.

Conform Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national valoarea primei de casare pentru Programul Rabla 2017 va ramane de 6.500 de lei.

Finantarea acordata reprezinta o strategie pentru o perioada de 3 ani (2017 - 2019), prin care Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) isi propune sa contribuie la incurajarea achizitiei de autoturisme noi din ce in ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Si ecobonusurile vor fi obtinute in functie de noxe, la prima de casare se va adauga un ecobonus de 1.500 de lei:

  • 2017: autovehicul nou este echipat cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km in regim de functionare mixt.
  • 2018: masina noua este echipata cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km in regim de functionare mixt.
  • 2019: autovehicul nou este echipat cu sistem de propulsie care genereaza emisii de maximum 95 grame de CO2/km in regim de functionare mixt.

Romanii care vor achizitiona masini hibride noi vor obtine si un ecobonus de 2.500 lei.

Anul acesta, pot fi casate masini inmatriculate in Romania inainte de 31 decembrie 2009.

Sursa foto: Sergei Butorin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri