Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva, parte integranta a Coridorului IV Pan European, a primit autorizatie de construire. In prezent, Lotul 4 este realizat in proportie de 48%, fiind efectuate o parte din lucrarile drum, de arta si de consolidare.

Valoarea totala a investitiei este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezinta suma alocata lucrarilor mentionate in autorizatie. Odata cu deschiderea santierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de munca.

In martie, au fost deschisi circulatiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrazii Lugoj – Deva, intre localitatile Traian Vuia si Margina.

Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km. Traseul sau traverseaza teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Branisca si Soimus din judetul Hunedoara.

Lucrarile autorizate cuprind si lucrarile executate in anul 2015 fara autorizatie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate si declarate conforme cu proiectul tehnic, si mentinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.

Autorizatia de construire include si realizarea unui nod rutier la Soimus, precum si a unui centru de intretinere. Acest tronson de autostrada se va conecta cu Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, in zona Nodului rutier Ilia si cu Autostrada Deva – Orastie, in zona Nodului rutier Soimus.

Sursa foto: Olaf Schulz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri