Directorul executiv al constructorului american de automobile Ford, Alan Mullaly, a respins ideea unei aliante, cel putin pe termen scurt, cu grupul franco-nipon Renault-Nissan, intr-un interviu acordat luni ziarului Autonews, conform NewsIn. Un astfel de alianta ar reprezenta alegerea "unei cai gresite", a declarat Mullaly, pe fondul recentului esec de alianta intre grupul american general Motors si Renault-Nissan.

Grupul franco-nipon a precizat ca se afla in continuare in cautarea unui partener in America de Nord. Daca un alt constructor de automobile va veni cu o propunere de alianta, grupul Ford "va raspunde la telefon", a precizat Mullaly, dar acest lucru nu s-a intamplat pana acum.

Conform directorului executiv al Ford, citat de Autonews, grupul trebuie sa se concentreze acum pe ducerea la bun sfarsit a planului de restructurare, initiat in ianuarie si pus in aplicare din luna septembrie.

Mullaly, care s-a achitat cu succes de sarcina de a redresa sectorul de aviatie comerciala al grupului Boeing, a ocupat, incepand cu luna septembrie pozitia de director executiv al Ford, inlocuindu-l pe mostenitorul Bill Ford, care ocupa, momentan, doar pozitia de presedinte al consiliului de administratie.

In cursul zilei de luni, Ford a anuntat pierderi pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an de 5,8 miliarde de dolari, pe fondul scaderii vanzarilor in sectorul camioanelor, dar si a concedierilor cu plati compensatorii.

Compania americana, care planuieste sa inchida 16 uzine de productie si sa concedieze aproximativ 45 de mii de angajati in America de Nord, a suferit o pierdere neta de 3,08 dolari pe actiune. in urma cu un an, grupul anuntase pierderi de 284 de milioane, ceea ce era echivalent cu pierderi de 15 centi pe actiune.

Grupul Ford a anuntat venituri pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 de 36,7 miliarde de dolari, in scadere cu 4,1 miliarde de dolari fata de suma inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut
Investitorii straini au plasat peste 235 milioane lei in actiuni, in septembrie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri