Piata auto din Romania (inmatriculari masini noi) a inregistrat in primul trimestru a doua mare crestere din Uniunea Europeana dupa cea din Grecia, de 27,5%, la 22.276 de unitati, avansul fiind de peste trei ori ori mai mare fata de cel comunitar, de 8,4%.

In perioada ianuarie-martie 2016, in Romania au fost inregistrate 17.471 autoturisme. La nivelul Uniunii Europene, inregistrarile de autoturisme noi au avansat in primele trei luni cu 8,4%, la 4,14 milioane de unitati, potrivit datelor publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie News.ro.

Intre pietele auto mari, inmatricularile din Spania au urcat in ianuarie-martie cu 7,1%, iar cele din Italia cu 11,9%. Marea Britanie a consemnat o crestere de 6,2% a inmatricularilor, Franta de 4,8%, iar Germania de 6,7%.

In Grecia, inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 37,7% in primul trimestru. Singura scadere a fost consemnata in Irlanda (8,3%).

In martie, inregistrarile de autoturisme din Romania au crescut cu 5,3%, la 6.915 unitati, de la 6.572 unitati in urma cu un an. In UE, inregistrarile de autoturisme noi au avansat in martie cu 11,2%, la 1,9 milioane de unitati.

In 2016, inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut cu 17%, la 94.924 de unitati, de peste doua ori mai mult fata de avansul Uniunii Europene, de 6,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri