Grupul american Ford Motor Co. estimeaza ca productia proprie de automobile pentru primul semestru al 2007 se va reduce pana la 12%, urmand apoi sa se majoreze in cel de-al doilea semestru al 2007.
"Intr-un interviu acordat saptamana trecuta pentru Automotive News, directorul financiar al Ford, Don Leclair, a dezvaluit planurile privind reducerea productiei pentru prima jumatate a anului 2007 intre 8 si 12%", informeaza NewsIn citand presa internationala. Leclair a estimat insa ca pentru cel de-al doilea semestru al 2007 productia va creste intre 5 si 10% comparativ cu nivelele cele mai scazute inregistrate in anul curent.

"Comparatiile sunt usor de facut", a declarat Leclair, "dar cel mai important lucru este ca avem o serie de produse noi care vor atinge potentialul maxim in cel de-al treilea si al patrulea trimestru al anului urmator". Oficiali ai grupului Ford nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii suplimentare.Grupul american producator de automobile a anuntat in cursul saptamanii trecute pierderi de 5,8 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 - ceea ce a reprezentat cea mai slaba performanta trimestriala inregistrata in ultimii 14 ani.

Alan Mulally, directorul executiv al Ford, a declarat ca rezultatele financiare ale grupului pentru urmatoarele trei trimestre vor fi sub nivelele inregistrate in aceleasi perioade in urma cu un an. In primele sase luni ale anului 2007, rezultatele financiare ale companiei vor avea de suferit deoarece in ciuda implementarii planului de redresare economica ce presupune reduceri ale costurilor de productie, reducerea productie va avea o influenta decisiva, doar in al doilea semestru al 2007 urmand a fi observate rezultatele pozitive, a precizat revista automobilistica.

In mare, reducerea productiei pentru prima jumatate a anului 2007 o reprezinta sistarea productiei modelului Ford Taurus, ce a avut loc in cursul saptamanii trecute. Automotive News a precizat ca grupul Ford a anuntat ca a construit aproximativ 110 mii de modele Taurus in prima jumatate a anului 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri