Producatorii auto germani trebuie sa rezolve rapid problema poluarii aerului provocata de motoarele diesel in mai multe orase, au anuntat premierii a cinci landuri, intr-un comunicat comun, in care precizeaza ca solutia trebuie sa vina voluntar, transmite Automotive News Europe.

Stephan Weil, premier al landului Saxonia Inferioara si membru in board-ul de supraveghere al Volkswagwn, care poate numi sau concedia directori, a spus ca prpducatorii auto trebuie sa implementeze masuri pe termen scurt, dar a adaugat ca ”dieselul va ramane”, scrie News.ro.

In declaratia comuna, Weil si omologii sai din statele Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Hesse si Renania de Nord Westfalia au cerut companiilor sa ofere gratuit actualizari tehnologice cumparatorilor de automobile diesel mai vechi si sa ofere facilitati pentru cumpararea de modele diesel mai noi, ale caror emisii sunt mai scazute.

Industria auto germana spera ca un plan aflat in discutie cu guvernul pentru reducerea poluarii provocate de automobilele diesel mai vechi va evita interzicerea circulatiei acestora in unele orase germane, perspectiva care descurajeaza oamenii sa cumpere vehicule diesel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri