Elon Musk, fondatorul Tesla, a dat cateva predictii despre masini, la o intalnire cu aproximativ treizeci de guvernatori americani, dintre care multi au fabrici auto in statele lor, spunand ca in 20 de ani vehiculele de astazi vor fi ca si cum ai avea niste cai, scrie carscoops.com.

"In 20 de ani masinile vor fi complet autonome si nu vor mai avea volan. Vor fi oameni care vor avea masini non-autonome, dar acestea vor fi neobisnuit de folosit. A detine o masina care nu este autonoma va fi de cum ai avea un cal", a afirmat Musk.

Vizionarul se asteapta ca in zece ani mai mult de jumatate din productia de autovehicule noi sa fie electrica in Statele Unite, iar China sa fie cu un pas inainte, intrucat politicile de mediu ale Chinei le depasesc cu mult pe cele americane.

Elon Musk mai considera ca aproape toata productia de masini va fi cu modele autonome in zece ani, iar acest lucru inseamna o transformare imensa pentru industria auto. Bineinteles, vor mai trece inca 5 - 10 ani pana masinile de pe sosele vor fi majoritatea electrice sau autonome.

Principala amenintare la adresa umanitatii este, potrivit lui Musk, inteligenta artificiala.

Luna aceasta, primul exemplar Tesla Model 3 a iesit pe poarta fabricii din Fremont. Americanii vor livra primele 30 de exemplare pe 28 iulie, iar in august, numarul ar umra sa creasca la 100 de unitati.

In toamna, Musk vrea sa lanseze un nou model de camion si isi doreste ca in viitor sa extinda gama de produse pe care le ofera compania americana.

Sursa foto: carscoops.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri