10. Fiat EYE

10. Fiat EYE

Desi nu prea arata ca o masina, Fiat EYE capteaza cu siguranta privirile. Conceptul pentru aceasta masina a fost inspirat, de fapt, de la scuterul Segway. Designerii de la Fiat descriu acest vehicul ca fiind "echilibrat giroscopic", ceea ce inseamna ca isi poate mentine echilibrul in timpul schimbarile de greutate intre cele doua roti. In timp ce acest vehicul ar putea sa nu para practic, designul sau este destul de sofisticat, scrie goliath.com.

Fiat EYE a fost proiectat astfel incat proprietarii sai sa poata controla functiile masinii folosind vocea. Tehnologia sofisticata de recunoastere a vocii ar permite oamenilor sa deschida usile, sa porneasca motorul, sa porneasca farurile si chiar sa parcheze masina folosind doar vocea lor.

9. Peugeot Honey-B

9. Peugeot Honey-B

Peugeot Honey-B, un autovehicul cu aspect de albina, arata mai degraba ca un transportor de persoane folosit in filme SF, decat ca un vehicul practic. Designerii si inginerii l-au proiectat pentru a fi un SUV futurist.

8. General Motors Firebird 1

8. General Motors Firebird 1

Acest concept de automobil arata ca un avion de lupta pe patru roti si a fost creat de General Motors in 1953. Conceptul a fost folosit pentru a testa un motor cu turbina cu gaz.

7. Volkswagen Aqua

7. Volkswagen Aqua

Din cand in cand un constructor de masini se gandeste sa dezvolte un autoturism amfibie. Volkswagen Aqua este unul dintre acestea si este propulsat de doua motoare pe baza de hidrogen.

6. Alfa Romeo Caimano

6. Alfa Romeo Caimano

Alfa Romeo Caimano este un concept creat in anii 1970 cu un plafon transparent din plastic.

5. Ferrari 512 S Modulo

5. Ferrari 512 S Modulo

Ferrari 512 S Modulo, proiectat in 1970, este unul dintre zecile de concepte futuriste realizate de inginerii de la Ferrari. Din pacate, realizarea unei masini complet plate a facut ca vehiculul sa fie imposibil de condus.

4. Peugeot Egochine

4. Peugeot Egochine

Un alt concept ciudat de la Peugeot este Egochine. Acesta arata ca o lama de ras. Egochine a fost proiectat de artistul Paolo De Giusti, care a numit acest concept "foarte egoist".

3. BMW Lovos

3. BMW Lovos

Inginerii de la BMW au vrut ca Lovos sa aiba aspectul unei peste. Conceptul are 260 de panouri solare care sunt folosite si ca frane de aer. Cele 12 elemente de pe fiecare roata sunt menite sa actioneze ca turbine cand vehiculul este in miscare.

2. Honda Fuya-Jo

2. Honda Fuya-Jo

Honda Fuya-Jo inseamna "oras fara somn" in japoneza. Conceptul a fost gandit pentru ca oamenii sa poata dansa in timp ce calatoresc dintr-un club intr-altul sau din club in drum spre casa. Chiar si tabloul de bord a fost conceput pentru a imita masa unui DJ. Modelul a fost prezentat in 1999.

1. Magnet Car

1. Magnet Car

Magnet Car a fost creat ca raspuns la o provocare pentru designeri, si anume sa vina cu metode de transport mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Masina foloseste magneti cu aceeasi polaritate ca si drumul, chiar daca nu exista drumuri magnetizate. Acest concept este mai degraba un vis.