Toyota Romania, importatorul marcilor japoneze Toyota si Lexus in Romania, cauta parteneri pentru a dezvolta o retea de showroom-uri pentru brandul premium Lexus incepand de anul viitor, a declarat pentru wall-street.ro Edit Tarcolea, directorul general al companiei.

In prezent, in Romania exista un singur showroom si retailer autorizat Lexus, Lexus Bucuresti Nord situat in zona Pipera, care va intra intr-un proces de modernizare in linie cu cele mai noi standarde Lexus, lucrarile urmand a fi finalizate in luna septembrie.

"In viitor vom incera sa dezvoltam si o retea de dealeri Lexus in masura in care exista potential din perspectiva brandului. Si anul acesta am avut discutii, dar incepand de anul viitor vrem sa gasim parteneri", a precizat Edit Tarcolea.

Vanzarile Lexus s-au triplat anul trecut si au depasit 150 de unitati, iar pentru anul acesta estimarile sunt de 200 de unitati.

"Este un brand care are potential si vom investi mai mult in perioada urmatoare. Din cifra de afaceri a Toyota Romania, brandul Lexus detine aproximativ 10%", a mai adaugat managerul.

Pentru anul acesta, Toyota Romania estimeaza o cifra de afaceri de 250 de milioane de euro, in urcare de la 200 de milioane de euro in 2016.

Lexus extinde gama cu un nou model

Brandul japonez face investitii pentru a mari gama de modele. In prezent sunt la vanzare sapte modele Lexus: RX, NX, IS, CT, GS, RC si LS, iar in curand, Toyota Romania va aduce inca un model pentru ca gama sa ajunga la 8 modele: LC (varianta sport). De asemenea, anul acesta se va lansa o noua generatie a modelului emblematic LS.

Lexus comercializeaza in Romania intrega sa gama de modele cu motorizare hibrida, acestea fiind insa disponibile si cu motorizari conventionale exclusiv pe benzina.

Edit Tarcolea si-a inceput activitatea la Toyota Romania in urma cu 5 ani pe pozitia de director financiar, iar la inceputul lui 2016 a fost numita director general. Startul in cariera a fost in urma cu 25 de ani in industria FMCG in compania Coca-Cola in departamenul financiar, apoi si-a extins expertiza si in domeniul serviciilor finaciare alaturandu-se echipei UniCredit in pozitia de director general adjunct al Unicredit Leasing timp de 8 ani. Ulterior a preluat pozitia de director de startegie comerciala in cadrul diviziei corporate a bancii UniCredit pentru urmatorii 4 ani.

Toyota Romania este importatorul autorizat al marcilor Toyota si Lexus pentru Romania, Bulgaria si Macedonia si este detinuta de catre grupul britanic Inchcape, unul dintre cei mai mari distribuitori globali de marci premium din industria auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri