Compania care administreaza reteaua de cale ferata din Romania, CFR SA, a anuntat sambata ca a impus de la ora 13.00 restrictii de viteza in circulatia trenurilor pe 37 de sectii feroviare, ceea ce inseamna ca 16,21% din reteaua feroviara este deja afectata de canicula, la nivelul sinei temperaturile ajungand la 50 de grade Celsius.

Douasprezece judete din vestul tarii se afla, sambata, in cea de a doua zi de avertizare cod rosu de canicula, cu temperaturi cuprinse intre 39 si 42 de grade, in timp ce restul tarii este in continuare sub cod portocaliu de canicula, temperaturile situandu-se intre 36 si 39 de grade. Meteorologii avertizeaza ca vremea caniculara se va mentine, mai ales in zona de sud a tarii, inclusiv in Capitala, pana spre sfarsitul saptamanii viitoare, scrie News.ro.

”La ora 13.00 au fost introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor pe 37 de sectii feroviare, ceea ce inseamna ca 16,21% din reteau feroviara este deja afectata de canicula. La nivelul sinei temperaturile au ajuns la 50 de grade C”, se arata in comunicatul CFR SA. Astfel, pe cele 37 de sectii de cale ferata viteza de circulatie a trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h fata de viteza normala. Pe celelalte tronsoane, traficul feroviar se desfasoara deocamdata conform graficului de circulatie pentru ziua in curs, potrivit CFR SA.

Masurile speciale luate de CFR SA presupun revizii suplimentare pe retea in regiunile aflate sub atentionare, insotirea trenurilor cu personal de specialitate, in vederea identificarii potentialelor pericole, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul sinei, reducerea vitezei de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala pe anumite intervale de statii, avizarea permanenta a operatorilor de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) si transmiterea operativa a intervalelor de statii unde trebuie sa reduca viteza de circulatie.

Sursa foto: Shutterstock/gui jun peng

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri