Piata de leasing operational isi continua trendul de crestere si mizeaza acum pe business-urile locale, dupa ce in trecut, jucatorii se concentrau pe companii internationale, a declarat pentru wall-street.ro Dan Boiangiu, directorul general al Arval Romania.

"Oportunitati comerciale sunt la tot pasul. In prezent, exista un mai mare focus al nostru si al pietei de leasing operational catre zona de companii locale. Pana acum toata lumea s-a concentrat pe companiile internationale care adoptau genul asta de produs pentru ca il cunosteau si erau mai familiarizati. Insa pentru a inregistra cresterea cu care ne-am obisnuit trebuie sa mergem in zona de antreprenori, de business-uri locale", a precizat Dan Boiangiu.

Anul acesta, in Romania, au fost infiintate aproximativ 80.000 de companii noi, iar o mare parte dintre acestea ar putea avea nevoie de flote de peste zece masini, situatie in care leasingul operational poate fi un ajutor pentru acestea.

"In luna iulie, au fost create 15.000 de companii noi, iar de la inceputul anului 80.000 de firme. Sunt companii noi, start-up-uri. Speram ca aceasta clasa sa se consolideze. Din punctul nostru de vedere, ele au cea mai mare nevoie de noi. Ma refer aici la companiile care au inceput, au avut succes si au o flota mai mare de zece-douazeci de masini. Cred ca zona aceasta de companii medii intre 15-20 si 100 de masini au cea mai mare nevoie de leasing-ul operational si Arval si-a propus sa targeteze cu prioritate segmentul acesta de piata. Implica oameni de vanzari mai multi, dar credem ca merita", a adaugat managerul Arval Romania.

Dan Boiangiu mai spune ca principala zona de crestere pentru Arval sunt cei 450 clientii deja existenti. Anul trecut, compania a inregistrat un record de clienti noi, numarul acestora a crescut cu 23%.

Pana la finalul anului, compania de leasing operational se asteapta la o crestere de 10%, la 8.200 de masini finantate. Dintre acestea, circa 15% sunt autovehicule comerciale sub 3,5 tone.

Piata de leasing operational

Piata de leasing operational a incheiat primul semestru depasind nivelul de 64.350 de unitati in administrare, ceea ce reprezinta un avans de 7,5% fata de finalul anului 2016.

„Primul semestru al anului 2017 confirma tendinta de consolidare a produsului de leasing operational full service ca o solutie inconturnabila de eficientizare a mobilitatii companiilor. Cresterea cu peste 30% fata de 2016 a ponderii inmatricularilor in leasing operational din totalul inmatricularilor de vehicule noi este o dovada in plus a notorietatii si atractivitatii acestei solutii,” a mai spus Dan Boiangiu.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Porsche Mobility si Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 96% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Sursa foto: Hammersmith / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri