Toyota a lansat pe piata la finalul anului trecut SUV-ul Toyota C-HR, disponibil si cu motorizare hibrida, model care vine intr-un segment unde cererea si concurenta este foarte mare, fiind posibil ca in urmatorii 2 ani sa urce pe locul 1 in segmentul sau.

Pentru ca numarul de masini alocate Romaniei au fost vandute in primele trei luni ale anului, Toyota Romania a cerut suplimentari ale volumelor. Motorizarea hibrida este cea mai cautata, are avand 85-90% din livrari.

"Toyota C-HR a prins foarte bine in Romania. Are un design futurist, care atrage privirile, fiind foarte aproape de prototipul initial. In primul trimestru am preluat comenzi pentru intreaga cantitate alocata pe anul 2017 fiind nevoiti sa solicitam suplimentari ale volumelor. Estimam ca in urmatorii 2 ani, Toyota C-HR va urca pe primul loc in clasamentul vanzarilor din segmentul sau", a declarat pentru wall-street.ro Edit Tarcolea, directorul general al Toyota Romania.

In 2016, cel mai vandut model Toyota in Romania a fost modelul Corolla cu 800 de unitati, urmat de Toyota Yaris si Toyota Aygo.

Modelul Toyota Yaris hibrid, cautat de flote

Cererea foarte mare de masini hibride din partea partenerilor de pe segmentul B2B este factorul decisiv care contribuie la performanta Yaris Hybrid, model ce a urcat pe locul 1 in ceea ce priveste vanzarile de masini verzi in Romania .

"Anul acesta, ne asteptam ca modelul Yaris Hybrid sa ajunga din urma vanzarile Corolla datorita avantajelor oferite de tehnologia hibrida. Toyota Yaris este o masina care se preteaza foarte bine pe cerintele din aria de flote. Avem clienti importanti care au achizitionat de la noi masini hibride si au realizat ca acel cost de intretinere (TCO) care este un indicator cheie in decizia de achizitie este foarte avantajos in cazul hibridelor fiind la un nivel mai mic comparativ cu modelele conventionale si generand prin urmare un efort financiar redus pentru companie. Practic la orice reinnoire a parcului de masini incepe sa aibe o componenta demotorizare hibrida semnificativa. Din persepctiva noastra Yaris Hybrid intruneste toate premizele de a deveni bestseller, multumita penetrarii mai buna pe zona de flote. In plus toate modelele Toyota ofera cea mai competitiva garantie de pe piata din Roamania garantie 6 ani sau 200.000 km cu posibilitate de extindere pana la 9 ani. Pentru modelele Toyota Hybrid am intordus produsul Hybrid Health Check care permite clientilor nostri prelungirea garantiei bateriei hibride pana la 10 ani pe baza unei verificari anuale la 10 ani", a mai spus Edit Tarcolea.

Pana in luna iulie, volumele Toyota Romania au crescut cu 23%, iar cifra de afaceri cu 27%. Anul acesta cifra de afaceri va ajunge la 250 de milioane de euro, de la 200 de milioane de euro in 2016.

Pentru 2017 estimarea noastra privind unitatile vandute si inmatriculate in Romania este de 4.800 de unitati, in crestere cu 20% de la 4.000 de unitati in urma cu un an. Dupa Bucuresti, cele mai mai ridicate vanzari Toyota sunt in orasele Iasi, Cluj ,Constanta si Timisoara.

Anul acesta, cererea de automobile Toyota cu transmisie automata o va depasi pe cea cu transmisie manuala, fiind putin neobisnuit pentru piata din Romania. "Majoritatea vanzarilor Toyota este cu cu transmisie automata, ponderea crescand la 51% anul acesta, de la 33% anul trecut. Explicatia principala a acestui trend este faptul ca toate motorizarile hibride au cutie automata", a mai adaugat Edit Tarcolea.

Toyota va lansa la finalul anului SUV-ul Land Cruiser cu imbunatatiri atat in ceea ce priveste zona de design cat si cea de siguranta.

Toyota Romania este importatorul autorizat al marcilor Toyota si Lexus pentru Romania, Bulgaria si Macedonia si este detinuta de catre grupul britanic Inchcape, unul dintre cei mai mari distribuitori globali de marci premium din industria auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri