Documentatia pentru proiectarea si executia celor aproximativ 60 de km ai autostrazii Suplacu de Barcau – Bors a fost transmisa spre SEAP, in vederea publicarii.

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcau-Chiribis (26 de km), Chiribis-Biharia (29 de km) si Biharia-Bors ( 5 km).

Cu o valoare insumata de peste 215 milioane de euro, fara TVA, contractul urmeaza sa prevada o perioada de proiectare de 6 luni si o perioada de 18 de luni pentru constructie.

Perioada de garantie a lucrarilor, prevazuta in documentatie, este cuprinsa intre 5 si 10 ani, in functie de optiunea afertantilor.

Pentru acest proiect, prevazut in Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse intr-un interval de 3 luni din momentul publicarii.

La fel ca alte documentatii scoase la licitatie anul acesta de CNAIR S.A., contractul pentru segmentul Suplacu de Barcau- Bors va contine o serie de conditii stricte printre care: eliminarea posibilitatii judecarii litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizatiei de constructie doar dupa avizarea proiectului tehnic precum si stabilirea clara a nivelului sanctiunilor aplicate Antreprenorului, in cazul in care acesta nu respecta termenele si calitatea lucrarilor.

Segmentul Suplacu de Barcau – Bors face parte din Autostrada Transilvania si urmeaza sa asigure legatura dintre Vestul Romaniei si Ungaria, prin Vama Bors.

Sursa foto: Olaf Schulz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri