Opt din 10 persoane au declarat ca au parcat cel putin o data neregulamentar, petrecand adesea mai mult timp pentru a cauta un loc de parcare decat pentru a ajunge la destinatie. 4 din 10 persoane recunosc ca au fost implicate cel putin o data intr-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare, conform unui sondaj realizat de UBER la care au raspuns 2770 de oameni care conduc prin Bucuresti.

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea in topul problemelor privind circulatia masinilor in Bucuresti, dupa aglomeratie si urmata de starea proasta a strazilor. O alta problema semnalata de peste 80 de respondenti sunt persoanele care percep taxa de parcare in mod abuziv: “Problema mea sunt parcangii carora nimeni nu le face nimic, ca si cum nu ar exista”, a scris unul dintre ei.

De departe, zona cea mai problematica este centrul orasului, conform a 78,4% dintre respondenti, urmata in top de zonele rezidentiale si de cele de birouri.

Intrebati ce fac atunci cand stiu ca trebuie sa mearga intr-o zona cu putine locuri, 52% dintre respondenti au spus ca aleg sa mearga cu transportul in comun sau cu serviciile ca UBER, care ofera o alternativa la masina personala. La capitolul solutii, cei mai multi respondenti sustin investitiile in infrastructura (82% dintre respondenti), urmate de incurajarea alternativelor la masina personala - transport in comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenti).

Studiul a fost realizat de UBER ca parte a unei campanii menite sa convinga bucurestenii sa lase mai des masina personala acasa si sa foloseasca mai des transportul in comun sau UBER. Timp de o luna, cei care acceseaza platforma uber.com/grijaparcarii pot castiga curse UBER, calatorii RATB sau calatorii cu metroul pentru o luna, astfel incat sa fie convinsi sa isi lase mai des masina acasa.

Potrivit informatiilor publice, in Bucuresti sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare la peste 1 milion de masini. Asta inseamna un loc de parcare pentru cinci masini. Conform TomTom Index, Bucurestiul se regaseste pe locul 5 in topul celor mai aglomerate orase din lume si este cel mai congestionat oras din Europa.

Lansat in Bucuresti in februarie 2015, UBER a ajuns la peste 300.000 utilizatori. Peste 20% din curse incep sau se termina langa o statie de metrou sau un nod important de transport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri