Productia modelului Golf va fi suspendata la uzinele europene ale producatorului german de automobile Volkswagen pe toata durata grevei de la Forest Bruxelles, unde se asamblau, de obicei, componentelor pentru Golf, a indicat, luni, un sindicalist german, Bernd Osterloch.
"Pierderile din suspendarea productiei la fabrica de la Bruxelles nu vor fi compensate, pe durata grevei, cu productia de la alte uzine Volkswagen din Europa. Este exclus", a declarat Presedintele Comitetului intreprinderilor Europene Volkswagen si membreu al consiliului de supraveghere Volkswagen, Bernd Osterloch, informeaza NewsIn.

Osterloch, fost reprezentant al sindicatului german IG Mettal, a facut declaratiile dupa reuniunea extraordinara de la Bruxelles a Confederatiei Europene a Metalurgistilor, convocata la o saptamana dupa anuntul de concediere a patru mii de salariati de la uzina Forest Bruxelles.

Sindicalistul german a adaugat ca posibilitatea de a produce un nou model, din 2009, la uzina de la Bruxelles, cum ar fi Audi, depinde mult de costurile de productie. Ideea productiei unui alt model de automobil a fost inaintata de conducerea grupului german si urmeaza sa fie discutata, marti, de sindicatele belgiene si de conducerea Volkswagen. "Problema costurilor va fi centrala, la fel ca in Germania, unde au fost facute economii de 20%, prin corelarea timpului de lucru pentru acelasi salar", a spus Osterloch.
Metalurgistii europeni estimeaza ca, in prezent, conducatorii jocului sunt reprezentantii conducerii Volkswagen.

"Respingem orice inchidere a vreunei uzine Volkswagen in Europa si oriunde in lume. Cerem conducerii Volkswagen sa produca un alt model de automobil la fabrica de la Bruxelles si lamuriri referitoare la toate proiectele europene ale companiei", a declarat secretarul general al Confederatiei, Peter Scherrer.Salariatii de la uzina belgiana, aflati in greva de la data de 17 noiembrie, au facut un apel pentru o manifestare europeana de solidaritate, programata pentru 2 decembrie, la Bruxelles.

Intrebat care vor fi viitoarele actiuni ale grevistilor in plan european, Scherrer a raspuns ca, momentan, nu exista niciun plan, dar ca, pe termen lung, este posibil sa urmeze diverse actiuni.Volkswagen anuntase, la 21 noiembrie, concedierea a patru mii de salariati din cei aproximativ 5300 de la uzina Forest Bruxelles.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri