Toyota Romania a vandut anul trecut peste 6.000 de automobile ale marcii japoneze, cu 56% mai mult decat in 2005, cand romanii au cumparat sub 4.000 de masini Toyota, au spus miercuri pentru NewsIn reprezentantii companiei. Toyota Romania a vandut anul trecut 6.161 de automobile, dintre care 6.117 marca Toyota, si 44 Lexus, brandul de lux al Toyota.

La marca Toyota vanzarile au crescut cu 56% comparativ cu 2005 cand s-au vandut 3.913 automobile. Anul trecut, cel mai cautat model a fost Corolla, cu 1.600 de unitati, urmat de Avensis cu 1.286 si de Yaris cu 1.226 de masini comercializate.

Cel mai vandut automobil de teren al marcii a fost RAV4 cu un total de 694 de unitati, iar in segmentul vehicule utilitare, Toyota a comercializat peste 400 de automobile. Reprezentantii Toyota Romania pun cresterea pe seama modelelor noi lansate anul trecut si la sfarsitul lui 2005.

Compania si-a propus anul acesta vanzari de peste 8.000 de unitati, cu 30% peste nivelul din 2006. Toyota Romania isi bazeaza prognoza optimista pe trei factori : modelele ce urmeaza a fi lansate, extinderea retelei de dealeri si un program de imbunatatire a serviciilor oferite clientilor.

In 2007, cel mai mare producator japonez de automobile va aduce in Romania a zecea generatie a modelului Corolla si noul model Auris, automobil de clasa medie care va fi pozitionat intre Corolla si Avensis in gama Toyota. Noua Corolla va fi lansata la sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lui februarie, in timp ce Auris va intra pe piata in martie sau aprilie.

In plus, in a doua parte a anului va sosi o varianta restilizata a lui Avensis. Toyota Romania a decis ca anul acesta se va concentra pe modelele de baza, Yaris, Corolla si Avensis, cele care creaza volumele de vanzari. Toyota Romania avea 2% din piata auto romaneasca dupa primele unsprezece luni ale anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri