Concernul DaimlerChrysler vrea sa vanda, anul acesta, peste 6.000 de automobile pe piata romaneasca, pe care a deschis de la 1 ianuarie propria reprezentanta, cu 25% peste nivelul de anul trecut, au declarat reprezentantii DaimlerChrysler Automotive Romania.
Michael Grewe, CEO al DaimlerChrysler Automotive Romania, a sdeclarat ca estimeaza vanzari de 6.000 de automobile pentru marcile concernului germano-american in acest an pe piata romaneasca.

Cresterea va fi influentata si de lansarea a 11 noi modele pentru marcile DaimlerChrysler, cele mai importante trei fiind noul Mercedes C Klasse, Dodge Nitro si noul Smart fortwo, a mai adaugat Grewe.

Anul trecut, pe piata romaneasca s-au vandut aproximativ 4.800 de automobile ale marcilor DaimlerChrysler, cu 30% mai mult decat in 2005, cand vanzarile s-au situat in jurul a 3.700 de unitati, informeaza NewsIn. Astfel, in 2006 s-au vandut 1.641 de masini Mercedes, cu 33% peste cele 1.235 comercializate in 2005. La marca americana Jeep vanzarile au crescut cu 17% in 2006, pana la nivelul de 278 de masini, in timp ce vanzarile Chrysler au urcat cu 15% pana la 164 de unitati, conform datelor furnizate de DaimlerChrysler Automotive Romania.

Importatorul marcilor concernului era, pana la 1 ianuarie, compania Autorom din grupul Tiriac Holdings. Auto Rom s-a desfiintat la inceputul anului, iar activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes - Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso au fost preluate de DaimlerChrysler Automotive Romania - companie mixta la care concernul DaimlerChrysler AG detine 51% din partile sociale, iar restul apartine grupului Tiriac Holdings.

DaimlerChrysler AG este al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, iar in 2005 a produs 4,81 milioane de automobile si avea 350.000 de angajati pe plan mondial.

DaimlerChrysler AG a luat fiinta in 1998 dupa fuziunea Mercedes Benz AG cu Chrysler Corporation. Auto Rom a fost pana la inceputul acestui an unul dintre cei sase importatori din grupul Tiriac Auto.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri