Numarul masinilor dotate cu transmisie automata l-ar putea depasi pentru prima data pe cel al masinilor cu transmisie manuala pe plan mondial anul acesta, pe fondul cresterii cererii de automobile cu transmisie automata in America de Nord si Japonia, conform unui studiu al just-auto.com.

Studiul a ajuns la concluzia ca masinile prevazute cu transmisie automata, masini fara ambreiaj si schimbator de viteze, au inceput sa fie tot mai populare printre cumparatorii de automobile, desi sunt mai grele si relativ mai scumpe in comparatie cu clasicele masini cu transmisie manuala, potrivit NewsIn.

Transmisia automata predomina in America de Nord si Japonia, insa a patruns putin in Europa Occidentala si de Est, unde pretul are o importanta mare pentru cumparatori, iar masinile cu transmisie manuala au avantajul ca sunt mai ieftine.

Studiul just-auto arata ca transimisia automata va continua sa castige teren si dupa 2007, in special in Asia, unde cresterea economica accentuata ii va face pe tot mai multi sa-si pemita achizitionarea unui automobil mai scump. in plus, blocajele tot mai dese din trafic ii vor detemina pe soferi sa aleaga masini cu comenzi mai simple, tendinta intalnita deja in Japonia.

Cresterea cererii de masini cu transmisie automata va avea ca efect si dezvoltarea fabricilor care produc aceste componente, iar just-auto estimeaza ca zece mari producatori mondiali de sisteme de transmisie, printre care General Motors, Honda si Aisin (Japonia), isi vor mari semnificativ capacitatea de productie pana in 2014.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri