Grupul de automobile franco-german DaimlerChrysler poarta negocieri cu cel putin patru fonduri de investitii pentru a vinde filiala americana neprofitabila Chrysler, care valoreaza de sapte ori mai putin decat acum noua ani, relateaza Financial Times, in editia sa online.

Apollo, Blackstone, Carlyle si Cerberus, precum si alte fonduri europene au fost abordate de constructorul auto, inainte de deschiderea oficiala a vanzarii Chrysler de saptamana trecuta, potrivit cotidianului economic britanic, care citeaza surse apropiate negocierilor. Financial Times mai relateaza ca negocierile au continuat din momentele respective.

Ipoteza unei preluari de catre un fond de investitii nu este exclusa, deoarece cercul candidantilor din sectorul industrial interesati de o potentiala preluare s-a restrans. In prezent, General Motors este singurul grup cu adevarat interesat.

Evaluata la 35 de miliarde de dolari in 1998, in momentul preluarii de catre Daimler, Chrysler nu mai valoreaza mai mult de cinci miliarde de dolari, o suma usor de strans de catre multi investitori financiari, apreciaza analistii de la Bank of America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri