Renault Tehnologie Roumanie SRL vrea sa se asocieze cu Consiliul Judetean Dambovita (CJ) pentru investitia in centrul de proiectare Renault de la Titu, au declarat reprezentantii autoritatii judetene.
Licitatia pentru terenul de 258 de hectare de la Titu, unde Renault va construi un centru de proiectare care va avea 3.000 de angajati, a esuat pentru ca Renault Tehnologie Roumanie SRL si Automobile Dacia SA au refuzat pentru a treia oara sa plateasca pretul de pornire pentru acest teren, potrivit Consiliului Judetean Dambovita, informeaza NewsIn.

Desi cele doua companii nu au oferit pretul de pornire, Renault Tehnologie Roumanie a informat membrii comisiei de licitatie ca va trmite in cel mai scurt timp, poate chiar astazi, o scrisoare de intentie cu o propunere de asociere cu CJ Dambovita. Continutul scrisorii va fi facut public saptamana aceasta, iar luna viitoare, propunerea va fi suspusa votului consilierilor din Targoviste.

"Important este ca cei de la Renault vor proiectul si ramane de vazut cum vor sa-l puna in practica. Vom avea nevoie de voturile a doua treimi din consilieri pentru a lua o decizie", a spus pentru NewsIn, vicepresedintele CJ Dambovita, Mihai Trifan, care a adaugat ca ar fi posibila si o asociere in participatiune. Cei doi ofertanti au refuzat si anterior, pe 26 februarie, sa plateasca pretul de pornire pentru acest teren, iar CJ Dambovita - proprietarul terenului - a redus pretul cu 25%, pana la 21,8 milioane lei. La prima licitatie, acum doua saptamani, pretul de pornire a fost de 29,1 milioane lei, iar la a doua a fost redus la 27,6 milioane lei.

Terenul care apartinea fostei unitati militare de la Titu - Boteni a trecut la finalul anulul trecut prin hotarare de Guvern in proprietatea CJ Dambovita, care l-a scos la licitatie. Investitia Renault se refera la construirea unui centru de proiectare a modelelor auto pentru care francezii vor investi 450 milioane euro in intervalul 2007 - 2009. Centrul va fi amplasat pe un teren din zona Titu-Boteni, judetul Dambovita.

Centrul va cuprinde o pista de incercari pentru vehiculele multimarca, o sectie de inginerie pentru masini, un centru de incercari mecanice si departamente de informatica, contabilitate si monitorizare clienti.Automobilele proiectate de Renault la centrul de la Titu vor fi produse in uzinele constructorului din Romania, Turcia, Slovenia, India, Rusia si Iran.Proiectul Renault Tehnologie Roumanie si va fi derulat in trei faze in perioada 2006 - 2015. In prima etapa va fi inchiriata o cladire in Bucuresti unde vor fi instruiti primii 1.000 de ingineri ai centrului. Modelele proiectate de acestia vor fi testate la Pitesti iar costul etapei va fi de peste 30 milioane euro.

A doua faza se va desfasura intre 2007 si 2009 si va consta in construirea spatiilor necesare activitatii de la Titu si va cuprinde angajarea a inca 2.000 de oameni. Francezii estimeaza ca a doua faza ii va costa 425 milioane euro.Ultima faza preconizata pentru intervalul 2009 - 2015 va mai cuprinde angajari si activitati de formare profesionala.Renault Tehnologie Roumanie SRL a fost inregistrata in 14 iunie 2006 si are sediul in Str. Uzinei nr. 1, Mioveni, judetul Arges.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri