Grupul Ford Motor Co. ar putea anunta, in cursul acestei saptamani, vanzarea diviziei sale de automobile de lux Aston Martin pentru un pret de peste 450 de milioane de lire sterline (856 milioane dolari), potrivit unei surse familiare cu grupul american.

Ford anuntase in cursul anului trecut ca va vinde o parte sau intreaga divizie Aston Martin pentru a aduna fonduri pentru finantarea altor activitati. Conform declaratiilor facute in cursul lunii ianuarie de un oficial al Ford, divizia Aston Martin beneficiaza de un fundament financiar solid, adaugand ca vanzarile acestei divizii au crescut cu aproximativ 50% in cursul anului trecut, pana la aproximativ 6500 de automobile.

Potrivit NewsIn, Ford nu a dorit sa comenteze aceasta informatie. Producatorul american de automobile trece printr-o perioada mai dificila, anuntand pierderi nete de 12,7 miliarde de dolari pentru anul 2006, in comparatie cu anul precedent, cand inregistrase un profit de 1,44 miliarde dolari. Pierderile de anul trecut vin pe fondul cheltuielilor masive de restructurare, prin care producatorul american de automobile trece momentan.

Ford Motor Company este o companie multinationala americana, ocupand locul trei pe plan mondial in 2006 in ceea ce priveste vanzarile de automobile. Ford a fost una din primele zece corporatii din lume si in 1999 a fost una dintre cele mai profitabile companii. in ultimii ani insa, performantele Ford nu au mai fost atat de stralucite si incepand cu anul 1995 a pierdut constant din cota de piata din Statele Unite ale Americii.

Potrivit unor previziuni de la sfarsitul anului trecut, Compania Ford Motor va cobori, in 2007, pe locul al treilea pe piata americana, dupa ce in 2006 a ocupat prima pozitie, urmand a fi depasita de catre producatorul japonez rival Toyota Motor. Ford, care se lupta cu pierderile in crestere din America de Nord, a anuntat ca urmareste sa-si pastreze cota pe piata americana de vehicule usoare intre 14 si 15%, in scadere de la un nivel actual de 17,7%, deoarece grupul se afla in restructurare, care presupune inchiderea a 16 uzine si desfiintarea a 50.000 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri