Ford Motor Co. vinde divizia sa de automobile de lux Aston Martin pentru 925 milioane dolari catre un grup format din doua fonduri de investitii din Kuweit si Prodrive, companie care activeaza in sporturile cu motor.
Grupul care va achizitona Aston Martin e format din fondurile de investitii Kuwait's Investment Dar si Adeem Investment Co precum si din firma Prodrive, un grup care activeaza in sporturile cu motor si inginerie si are un loc in campionatul mondial de Formula 1 din 2008.

Ford anuntase inca din august ca intentioneaza sa vanda Aston Martin pentru a putea investi in celelalte marci ale grupului, dupa ce vanzarile au scazut puternic in ultimul timp, informeaza NewsIn, citand Reuters. Grupul Ford a inregistrat anul trecut cele mai mari pierderi din istoria sa de 103 ani, dupa ce cresterea pretului carburantilor si diminuarea valorii dobanzilor au indepartat clientii de camionetele si masinile de teren care in SUA predomina in showroom-urile Ford.

Ford a demarat recent un plan de redresare care va dura patru ani si prevede inchiderea a 16 uzine si concedierea a 45.000 de oameni. Ford a devenit proprietarul Aston Martin in 1993. Marca engleza a intrat pe piata la finele primului razboi mondial, insa in ultimii ani a intrat in criza din cauza dificultatilor financiare cauzate de presiunea de a produce manual automobile intr-o industrie dominata de productia de volum.

Aston Martin a devenit o marca celebra datorita filmelor cu James Bond, in care masinile britanicilor au aparut pentru prima oara in 1964, dar au fost prezente si in ultima serie, "Casino Royale" din 2006.

Reprezentantii anagajatilor Aston Martin au spus ca principalele criterii in alegerea noului proprietar tin de promisiunea ca productia va fi pastrata in Marea Britanie, iar numarul locurilor de munca va creste. Ei au spus ca noii proprietari corespund criteriilor si au experienta in domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri