Producatorul chinez de automobile Great Wall Motor vrea sa vanda, pe piata romaneasca, in 2010, aproximativ 10.000 de masini din gama de sase-sapte modele si sa ajunga astfel la o cota de 2,5% din piata, a declarat directorul general al importatorului RoChin Group, Spiros Iosifidis.

"Zece mii de masini in 2010 este o tinta personala si cred ca o putem atinge daca vanzarile de pe piata romaneasca de automobile vor depasi 400.000 de unitati. Atunci noi vom avea 2,5% din piata si cred ca lucrul este chiar fezabil, deoarece piata romaneasca a crescut cu aproape 20% in primul trimestru si cred ca vanzarile totale ar putea ajunge la 500.000 de unitati in 2010", a declarat, pentru NewsIn, directorul general RoChin Group.

RoChin Group comercializeaza, din vara lui 2006, automobilul de teren Hover CUV pentru care din aceasta luna ofera si o varianta cu motor diesel. Potrivit lui Iosifidis, de la vara gama Great Wall va mai avea doua modele si anume o camioneta, numita Wingle al carei pret va incepe de la 15.000 euro si o limuzina de zece locuri care va costa 49.000 euro si se va adresa cazinourilor.

Iosifidis a spus ca tinta de vanzari pentru Hover CUV este de 1.000 de unitati anul acesta, la camioneta vanzarile ar putea ajunge la maximum 500 de unitati, iar limuzina o sa-si gaseasca 20-30 de clienti. Directorul general al RoChin Group a spus ca atuul acestor modele este pretul cu cateva zeci de procente mai scazut decat al concurentei datorita mainii de lucru, care este de circa 20 de ori mai ieftina in China decat in Germania.

RoChin Group face parte din grupul Alexandrion si in afara de divizia auto mai detine una de importuri autobuze si alte de motostivuitoare, tot din China. Grupul Alexandrion cu capital grec e prezent in Romania din 1994 si e cunoscut pentru productia si distributia bauturilor alcoolice. Alexandrion mai are activitati in domeniul productiei si reciclarii hartiei si in productia de piatra compozita din granit.

RoChin Motors a inceput comercializarea lui Hover in vara anului trecut, iar la finalul lui 2006 a raportat 63 de masini vandute in tara. in primele trei luni ale acestui an, romanii au cumparat 38 de masini Hover. Great Wall Motor este cel mai mare producator chinez de automobile de teren si camionete, iar anul trecut a vandut 73.500 de vehicule, in crestere cu 28% fata de anul 2005.

Great Wall nu este singurul producator chinez prezent pe piata romaneasca. Din toamna anului trecut, compania CEMI comercializeaza automobilul de teren CEO produs de constructorul Shangouan, iar in 2007 va mai lansa alte modele, sperand sa vanda 600 de unitati pe parcursul anului.

In luna mai, o alta companie - Geely Automobile Romania - va aduce pe piata berlinele CK si MK din care estimeaza ca va vinde 1.000 de unitati anul acesta sub brandul Geely.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri