Brandul Audi al grupului Volkswagen a ales Ungaria pentru a produce modelul A3 Cabrio, incepand din anul 2008, anunta presa internationala.
"Fabrica din Gyor a excelat in productia de automobile premium, in ultimii ani. Drept urmare, este potrivita pentru asamblarea noului model Audi A3, alaturi de Audi TT Coupe si de TT Roadster", a declarat compania, intr-un comunicat oficial.

Unul dintre cei mai mari exportatori ai Ungariei, Audi a inceput asamblarea de automobile in fabrica din Gyor in 1998, odata cu lansarea noii generatii de masini sport Audi TT. Anul acesta, compania si-a propus sa produca peste 50.000 de unitati TT, fata de cele 23.675 de masini produse in 2006.

"Lansarea pe piata a modelului Audi A3 Cabrio este fixata pentru anul viitor, chiar inainte de inceperea sezonului pentru masini decapotabile", a declarat presedintele Audi AG, Rupert Stadler, intr-o conferinta de presa sustinuta in prezenta primului-ministru ungar, Ferenc Gyurcsany.

Stadler a refuzat sa dea detalii despre cifrele de productie, insa a declarat ca asamblarea noului model in fabrica din Ungaria reprezinta un pas important pentru atingerea cifrei de 1,5 milioane de masini vandute anual, estimata de Audi.

Anul trecut, in Romania, vanzarile Audi au crescut cu peste 30%, peste nivelul din 2005, atingand 1.727 de unitati. Audi a fost in 2006 lider la vanzarile de autoturisme pe segmentul masinilor premium germane, devansand Mercedes si BMW care au comercializat 1.685, respectiv 1.666 de unitati pe piata noastra, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Cele mai vandute modele Audi in Romania in 2006 au fost A6 (418 unitati), A4 (411 masini) si Q7 cu 324 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri