Grupul american Cerberus Capital Management a primit aprobarea din partea Uniunii Europene in cazul achizitiei producatorului auto Chrysler apartinand grupului DaimlerChrysler, scrie presa internationala.
Tranzactia a fost aprobata in scurt timp, neexistand obiectii din partea clientilor sau a competitorilor, a precizat Comisia Europeana.

Oficialii DaimlerChrysler au cazut de accord in luna mai a acestui an asupra vanzarii grupului Chrysler catre Cerberus, ca urmare a pierderilor financiare inregistrate in ultima perioada. Tranzactia asteapta acum aprobarea autoritatilor americane.

Chrysler devine astfel primul producator auto dintre cei trei giganti constructori americani care va fi condus de un fond de investitii privat. Cerberus va contribui cu peste 6 miliarde dolari (4,4 miliarde euro) pentru a echilibra situatia financiara dezastruoasa a producatorului american.

Daimler a oferit 1,55 miliarde dolari (1,15 milioane euro) companiei Chrysler pentru a pune capat parteneriatului incheiat in urma cu noua ani prin care se promitea crearea unei puteri globale in industria auto, fara success insa in decursul anilor.

Pactul Daimler-Benz cu Chrysler, estimat atunci la 36 miliarde dolari (26,5 miliarde euro), a urmarit asocierea brandului de masa Jeep cu branduri de lux ca Mercedes-Benz.

Cerberus Capital Management va deveni principalul actionar Chrysler (80,1% din actiuni). Din cele 7,4 miliarde de dolari oferite de Cerberus (5,44 miliarde de euro), 6,05 vor fi directionate spre Chrysler: 5 miliarde de dolari (3,69 miliarde de euro) in operatiuni si restul in departamentul financiar. De asemenea, Cerberus va plati 1,35 miliarde de dolari lui Daimler, acesta din urma obligandu-se sa ofere un imprumut de 405 milioane dolari (298 milioane euro) pentru Chrysler.

Compania germana, care isi va putea schimba numele in Daimler AG doar in cazul aprobarii adunarii generale a actionarilor, va contribui cu 880 milioane dolari (648 milioane euro) pentru a sterge restul datoriilor pe termen lung a perdantului Chrysler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri