Compania Ford intentioneaza sa scoata la vanzare, in cinci pana la zece ani, hibrizi cu incarcare de la reteaua electrica, a anuntat directorul executiv al companiei, citat de presa internationala.
"Peste cinci pana la zece ani, vom dispune de aceasta tehnologie", a declarat Alan Mullaly, directorul executiv al companiei Ford, in cadrul unui eveniment ce a marcat inceputul colaborarii intre gigantul american si Southern California Edison, un jucator de pe piata americana a electricitatii. In prezent, cele doua companii studiaza fezabilitatea proiectului.

Primul automobil de acest fel va fi produs si dat spre testare pana la sfarsitul acestui an, urmand sa fie acompaniat de inca 20 de exemplare pana in 2009. Conform declaratiilor oficiale ale Ford, masina hibrid cu incarcare electrica va fi produsa in masa si scoasa spre vanzare intre 2012 si 2017.

Masinile hibrid cu incarcare electrica functioneaza pe baza unor baterii asemanatoare celor de la masinile electrice obisnuite. Automobilele au si motoare cu ardere interna, care intra in functiune atunci cand se descarca bateriile. Alimentarea bateriilor se face de la o priza electrica obisnuita.

Mullaly a declarat ca noile masini for fi expuse in showroom-uri, insa a refuzat sa dea si alte detalii. Cu toata discretia de care a dat dovada, producatorul de automobile numarul doi din SUA face pentru prima oara declaratii legate de perioada in care vor fi lansate masinile hibrid cu incarcare electrica. Acest tip de autovehicule este considerat de catre specialisti drept cea mai viabila solutie pentru reducerea emisiilor de carbon.

Multi producatori de autovehicule au deja masini hibrid cu incarcare electrica, asemanatoare cu cea pe care o va lansa Ford. Insa productia la scara larga a fost impiedicata pana acum de costurile ridicate si de problemele tehnologice ale bateriei. Producatorii de masini urmaresc sa aduca tehnologia pe piata globala, pe masura ce consumatorii cauta alternative pentru motorul cu combustie interna si pentru preturile ridcicate ale combustibilului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri