Porsche AG, producator al faimosului model sport 911, s-a imprumutat cu 13,7 miliarde dolari de la 37 de banci pentru a finanta achizitia de actiuni Volkswagn AG, a declarat un bancher implicat in aceasta afacere pentru Bloomberg News, relateaza Budapest Business Journal.
Porsche AG a redus imprumutul, care initial se ridica la 35 miliarde euro (48 miliarde dolari), dupa ce actionarii Volkswagen au vandut mai putin de 1% din pachetul de actiuni grupului din Stuttgart.

Porsche a oferit actionarilor cel mai redus pret permis de legea germana dupa ce holdingul sau din Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa, a depasit limita de 30%, ce forteaza lansarea unei oferte de preluare.

Bancherul a precizat ca Porsche va plati o dobanda cu 20 de puncte de baza mai mare decat dobanda interbancara pentru acest imprumut, cu scadenta peste un an.

Grupul german a oferit 100,92 euro pentru fiecare actiune ordinara a Volkswagen si 65,54 euro pentru fiecare actiune cu optiuni, ridicand valoarea producatorului german de automobile la 36 miliarde euro.

Porsche a precizat ca prin depunerea acestei oferte acum nu va mai fi obligat sa mai depuna o oferta suplimentara in viitor, in cazul in care va decide sa isi majoreze din nou participatia din VW, pentru a contracara eventuale oferte facute de fonduri de hedging sau de fonduri private de investitii.

Porsche si statul german al Saxoniei Inferioare, care detine cu putin peste 20% din VW, controleaza impreuna mai mult de jumatate din actiunile cu drept de vot ale celui mai mare producator de automobile din Europa.

Grupul Porsche a precizat ca doreste sa isi apere legaturile apropiate cu Volkswagen, care ofera piese pentru cel putin o treime din automobilele Porsche vandute, in cazul in care legea germana ce limiteaza numarul actiuni de drepturi de vot ce pot fi controlate de un actionar individual va fi abrogata in cursul acestui an, dupa cum se asteapta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri