Porsche Romania vrea ca 10% din cele aproximativ 3.500-4.000 de masini Volkswagen Passat comercializate anual pe piata romaneasca sa fie echipate cu tehnologia BlueMotion, care reduce consumul de carburant si emisiile poluante, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar.
"Speram sa comercializam pana la 10% masini Passat echipate cu tehnologia BlueMotion, din cele 3.500-4.000 modele Passat normale pe care le vindem anual", a declarat Valmar, luni, cu ocazia lansarii oficiale in Romania a tehnologiei BlueMotion pe masinile Volkswagen. Pentru inceput sunt disponibile trei modele dotate cu aceasta tehnologie, Polo, Passat si Passat Variant.

Conceptul BlueMotion, marca inregistrata a Volkswagen, reprezinta un ansamblu de tehnologii si setari ale masinii facute pentru a diminua consumul de carburant si pentru a reduce emisiile poluante. In cazul modelului Passat, tehnologia BlueMotion consta intr-un motor diesel de 1,9 litri cu 105 cai putere, al carui esapament are filtru de particule, iar cutia de viteze de pe masina are treptele 3,4 si 5 reproiectate pentru a reduce consumul de combustibil. De asemenea modelul Passat BlueMotion are suspensia usor coborata - fata de un model normal - pentru a avea o aerodinamica mai buna, iar cauciucurile masinii au un profil care asigura rezistenta minima la inaintare. In plus, computerul de bord al masinii afiseaza soferului treapta de viteza recomandata pentru viteza de rulare la un moment dat, in cazul in care soferul se afla intr-o treapta de viteza necorepunzatoare.

Pentru perioada imediat urmatoare, Porsche Romania - importatorul marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche - va aduce la noi in tara si modelele Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Plus si Volkswagen Jetta echipate cu tehnologia BlueMotion.

Pentru Passat BlueMotion limuzina preturile incep de la 18.400 euro fara taxe, iar pentru Passat Variant (break) pretul de baza este de 19.400 euro fara taxe.

"Vanzarile pentru BlueMotion vor depinde foarte mult de receptivitatea clientului roman fata de aceasta tehnologie mai putin poluanta. Pretul este unul corect, cu 400 de euro mai mare fata de un model normal, insa pe termen lung acest cost se va reflecta intr-un mediu mai curat", a declarat Brent Valmar. O data cu lansarea gamei BlueMotion, Porsche Romania a lansat un parteneriat impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile care consta in plantarea a cate un copac pentru fiecare masina comercializata. Pana in primavara anului viitor Porsche Romania va planta circa 53.000 de copaci pentru cele circa 53.000 de masini pe care le va comercializa anul acesta. Zonele in care vor fi plantati copacii sunt Oltenia, afectata de desertificare, si imprejurimile Capitalei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri