Producatorul german de autovehicule Opel vrea sa lanseze o versiune hibrida - automobil care pe langa motorul clasic cu combustie interna poate fi propulsat si de motoare electrice - pentru urmatorul model Astra care va fi produs incepand cu 2010, potrivit just-auto.com care citeaza Automobilwoche.
General Motors Europa (GM) lucreaza la o versiune hibrida a unei noi platforme, denumita Delta, pe care vor fi constuite Astra si un model al marcii Saab, potrivit surselor citate.

"Pe aceasta arhitectura se bazeaza 13 modele diferite. O versiune hibrid este deosebit de importanta pentru noi, in special pentru piata din SUA, unde modelul Astra a inceput sa fie comercializat de curand sub marca Saturn", a declarat un inginer din cadrul GM Europa, potrivit NewsIn.

Modelul aflat in dezvoltare este un hibrid clasic, la fel cum are in prezent constructorul japonez Toyota, care vinde aceasta tehnologie sub licenta si altor producatori auto. Pentru GM, aceasta tehnologie este mult mai eficienta fata de sistemul E-Flex, utilizat la masinile electrice pe care GM spera sa le lanseze incepand cu anul 2010, a spus vicepresedintele GM, Bob Lutz.

Opel a prezentat la salonul auto de la Detroit, in 2005, un concept hibrid diesel pentru modelul Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri