Producatorul ceh de automobile Skoda vrea sa modernizeze si sa dezvolte cele doua fabrici secundare din Cehia si analizeaza posibilitatea inceperii productiei la o fabrica Volkswagen din Slovacia, pana in 2010, pentru a putea face fata cererii, conform agentiei CTK.
Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, a anuntat ca va investi in fabrica Kvasiny si in uzina Vrchlabi.

Ambele unitati de productie sunt subsidiare ale fabricii principale, Mlada Boleslav. Pana acum, viitorul uzinei Vrchlabi era incert, in conditiile in care Skoda vroia sa externalizeze productia pentru a reduce costurile. Unitatea de productie Kvasiny va produce in viitor un SUV de mici dimensiuni, modelul Yeti. Investitiile Skoda in Cehia ar putea ajunge la doua miliarde euro in urmatorii cinci ani.

Productia masinii Skoda Octavia s-ar putea extinde si la fabrica Volkswagen de la Bratislava, deoarece uzina Mlada Boleslav nu poate face fata cererii pentru modelul amintit.

"Fabrica de la Bratislava poate produce mai mult si are dotarile necesare pentru ca productia modelului Octavia sa inceapa acolo. Productia in uzina Volkswagen ar putea incepe chiar anul viitor, in functie de cat de mare va fi cererea pentru model", a spus purtatorul de cuvant al Skoda Auto, Evzen Krauskopf.

Ca urmare a modernizarii unitatii de la Vrchlabi s-ar putea mari numarul de angajati, pana la 3.000, in 2010, iar productia ar putea atinge 1.000 de masini pe zi, de la 400 in prezent.

Alte cateva sute de muncitori ar putea fi angajati la uzina Kvasiny, iar productia ar putea atinge 200.000 de masini pe an.

Producatorul ceh de automobile Skoda intentioneaza sa ajunga la o productie anuala de un milion de masini in 2010, cu cinci ani mai devreme decat estimarile initiale ale companiei, declara in septembrie, Martin Jahn, membru al consiliului de administratie al companiei, citat de Prague Daily Monitor.

Oficialul Skoda a adaugat ca producatorul ceh va construi peste 600.000 de masini anul acesta, iar in 2008 va produce 800.000 de masini.

Skoda Auto a vandut in 2006 pe plan mondial 550.000 de masini, cea mai mare valoare anuala din istoria companiei, iar numarul angajatilor a crescut cu 2%, pana la peste 23.000. Romania a fost anul trecut a saptea piata ca vanzari pentru companie, cu un total de peste 20.000 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri